avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... anulare permis
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

anulare permis


Buna ziua,
Doresc sa va intreb in legatura cu anularea permisului pt infractiunea de punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat, aceasta anulare opereaza de drept din momentul hotararii definitive sau trebuie sa fie trecuta expres in hotararea de condamnare?

Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 12:07, 30 Martie 2011
O data cu constatarea faptei se mentioneaza norma incalcata si sactiunea data;
Daca se contesta p-v atunci se suspenda efectul juridic al actului prin care s-a dat o sactiune. Dupa ramanerea irevocabila a hotararii se poate; anula actul, se poate schimba sactiunea sau se mentine.
Sper sa va multumeasca raspunsul dat.:(
nu ma ajuta nimeni?:(
multumesc
fiind infractiune nue xista nici un pv contraventional doar un pv intocmit de catre politie cu privire la constatarea infractiunii, declaratiilor luate, identitatea martorilor, declaratia faptuitorului, etc.

permisul este retinut si se poate circulain baza unei dovezi reinnoite de catre parchet la fiecare 30 de zile.

art.97 din OUG spune ca permisul este anulat de catre politie si nu de drept prin raminerea definitiva a sentintei judecatoresti. deci este nevoie de un act administrativ care sa declare permisul anulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal F84 F84 Buna seara!As vrea si eu niste sfaturi legate de o problema:in data de 19 iunie 2010 am fost oprit de politia rutiera si mi s-a intocmit dosar penal pentru ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea sanctiunii contraventionale cu avertismentul Mircea Sorin Ganea Mircea Sorin Ganea Intai si intai va urez tuturor \"Hristos a Inviat!\" La chestiune. Primesc o sanctiune contraventionala privind stationarea in raza de actiune a ... (vezi toată discuția)
Permis auto GeorgeG GeorgeG Buna ziua! As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. O persoana a fost trimisa in judecata pentru conducere fara permis auto. Desi in dosarul de ... (vezi toată discuția)