avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto

Buna ziua!
As dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema.
O persoana a fost trimisa in judecata pentru conducere fara permis auto. Desi in dosarul de urmarire penala exista o adresa de la politie in care se mentioneaza ca persoana respectiva nu figureaza in evidente cu permis auto, la cateva luni respectiva persoana a dobandit permisul de conducere. In aceasta situatie instanta va dispune anularea permisului? Daca persoana in cauza nu face referire ca a dobandit ulterior permisul iar dupa ramanerea definitiva a hotararii este oprita in trafic si se constata ca are permis, risca ceva?
Cel mai recent răspuns: GeorgeG , utilizator 08:51, 15 Iunie 2011
Nu are nici o legatura. Se judeca fapta savarsita la momentul respectiv.
relevant pt speta este faptul ca o condus un autovehicul fara permis. restul nu conteaza pt infractiune.
Cu alte cuvinte, este bine sau nu ca persoana respectiva sa mentioneze ca a dobandit intre timp permisul auto? Daca nu declara, ramanand astfel cu permisul si va fi oprita in viitor in trafic, va avea probleme?
cu judecata ce s-a intamplat? a fost sau nu condamnat?
daca se va anula, il vor anunta, nu exista riscul sa-l anuleze si sa i-l lase in buzunar, ca astfel sa comita inca o infractiune.
nu e treaba lui sa-l declare
Instanta nu s-a pronuntat inca. Urmeaza sa se faca un referat de evaluare intrucat la data savarsirii infractiunii era minor. Daca la evaluare va fi intrebat daca a mai condus de la data comiterii infractiunii sau daca a dobandit intre timp permis auto, este bine sa declare?
Sa inteleg ca daca nu declara ca are permis si instanta, evident, nu il va anula, nu exista niciun risc daca peste cateva luni va fi oprit in trafic, sa zicem pt un control de rutina?

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru art 85 alin 4 si 335 alin 2 LaurentiuBG LaurentiuBG Buna seara! In data de 22.10.2013 am fost oprit de un echipaj si in urma verificarilor s-a constatat ca auto pe care il conduceam inmatriculat in BG nu avea ... (vezi toată discuția)
Condamnare definitiva fara anularea sau suspendarea permisului ? rincos rincos Buna ziua ! Am fost condamnat definitiv pt vatamare corporala din culpa la 1 an cu suspendarea pedepsei, nu mi-a fost anulat permisul si in corpul hotararii ... (vezi toată discuția)
Permis romanesc anulat - pot sa circul in romania cu permisul spaniol? petrariu lia petrariu lia rezident in spania cu permisul romanesc anulat in romania anul trecut in urma unui accident rutier,in prezent detin si un permis spaniol dobandit prin ... (vezi toată discuția)