Buna ziua,
Ieri am luat o amenda in autobuz(in Pitesti),deoarece abonamentul expirase de ieri(din 28) iar eu imi facusem calculul 15+14(era pe 2 saptam.)=29 ;greseala mea a fost ca nu ma uitasem pe el sa vad cand expira,tineam minte ca l-am facut in data de 15 (am omis ca era si 15 inclusiv deci expira in 28 nu 29). Si culmea,abia ieri a venit controlul(eu nu m-am uitat pe el si nici nu a trebuit sa-l arat la control pana atunci).
Controlorul nu a tinut cont de asta,si nici nu mi-a facut PV pe loc,ci mi-a propus varianta sa platesc costul unui bilet eliberat in autobuz(20 lei) "cu chitanta,tot,in regula) ---adica banii lui de bere,cred--; i-am aratat portofelul si-am zis:"ok,daca gasiti 20 lei in el,sunt ai dvs" .,mi-a luat datele de pe buletin(am dat buletinul,ca nu aveam chef de dus pe la sectie), urmand sa merg azi la ora 14 in statia X de autobuz sa ma intalnesc cu respectivul controlor si sa platesc 20 lei,acesta reprezentand un imens favor facut de dansul(sa platesc biletul la pretul promotional de 20 lei cu amanarea de o zi ---pana azi--- ,in loc de 100 lei cat ar fi daca ar fi taiat pe loc proces verbal)
Vreau sa intreb,in cazul in care nu merg,imi poate trimite amenda acasa,pe un PV facut in absenta mea ,si nesemnat de mine?
Si 2.): Mi-a spus ca daca nu colaborez,el poate sa puna...suma maxima pe amenda(care e de 5 milioane) ... Adica...mai nou sunt si...judecatori ,domnii controlori!!! Ii dam la ala minim.la alalat,"pedeapsa" maxima(amenda,pardon),vad ca...isi cam aroga o gramada de drepturi.
5 mil.probabil ca-i dai la unul care te-njura sau iti face probleme sau nu vrea sa se legitimeze sau ...Desi nici atunci.
A,da. Si mi-a mai spus ieri ca in cazul in care imi taie PV si eu nu vreau sa cooperez(adica nu-l semnez)....o sa fie mai rau...ca ei au un martor(si mi l-a aratat pe unu de-a lor),si...o sa faca PV cu martor (s-au prins in sfarsit cum e cu nesemnarea amenzilor de pe la rutiera,cu contestatiile...)
Deci,nu mi-au facut inca PV dar au datele de pe buletin. Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc,
Gabi C.
Cel mai recent răspuns:
gabi.cristi , utilizator
12:42, 30 Martie 2011