avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verificare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verificare

buna ziua,

as vrea va rog sa -mi spuneti daca urmatorul calcul este corect

in urma unui proces cu asociatia de prop sin obligata sa platesc o restanta de 700 ron, pe care am achitat-o si .......citez.......penalitati de intirziere in cuantum de 0,1 la sumele datorate cu titlul de cheltuieli de intretinere dupa cum urmeaza

si sint trecute sumele restante pe fiecare luna la care trebuie sa platesc penalizari

dar vreau sa stiu daca am calculat corect pentru prima suma

deci, trebuie sa platesc 0,1% la suma 62,49 datorata pentru luna iulie 2007 de la 02.10.2007 la 08.07.2008
rezultatul meu este de 17,60 ron , spuneti-mi va rog daca este corect.

daca instanta a hotarit ca trebuie sa platesc 0,1%, ma puteti lamuri la ce procent face referire, la cel pt furnizori sau pt asociatie?sau e 0,1 per total , si nu 0,2 cum stiu eu ca se calculeaza?

scuze daca nu am fost foarte clara
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:43, 30 Martie 2011
1. datoriile mai vechi de 3 ani se prescriu...
2. penalitatea la restantele dvs (fata de cheltuielile comune) o stabileste asociatia, asa ca bucurati-va daca e 0,1%
3. referitor la penalitatile percepute de furnizori, e vorba la penalitatile ce le cer ei asociatiei, nu dvs, asta nu e problema dvs
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
valitinu, utilizator
Dacă este in proces,nu are cum sa se prescrie.
sentinta civila e din oct 2010
sint sigura ca nu se prescrie pt ca asa au cistigat in instanta.
dar, instanta a hotarit ca trebuie sa platesc 700 restanta cit mai aveam la data procesului(cind m-au actionat in instanta aveam 4000 dar am reusit sa platesc 3300) iar la penalizari poate e mai complicat.
am fost data in judecata pt 6700 ron penalizari dar din tabelul de calcul depus de asoc de prop (si ce urmeaza spune instanta nu eu) nu rezulta cu claritate pentru fiecare dintre cotele lunare de cheltuieli de intretinere din intreaga penalite, suma penalizata, nr de zile de intirziere si coeficientul de penalitate,
in consecinta instanta spune ca va lua in considerare imputatia platilor succesive pe care le-am facut si in final hotaraste(in privinta penalizarilor)ca trebuie sa platesc reclamantei penalitati de intirziere de 0,1 la sumele datorate si urmeaza o succesiune de sume, adica

la suma de 62,49 datorata pt luna iulie 2007 de la 02.10.2007 la 08.07.2008
la suma de 117,7 datorata pt luna august 2007 de la 02.11.2007 la 08.07.2008
................
....................

si tot asa urmeaza in ordine pina in 2009. nu neg sumele, le-am si platit de altfel, dar ma intereseaza sa stiu daca pt prima suma am aplicat corect 0,1%, rezultatul meu fiind de 17,60

recunosc cinstit ca nu stiu cum se calculeaza, am rugat pe cineva sa ma invete dar dupa ce am aplicat la toate sumele pt nr de zile care se specifica la fiecare suma in parte ajung in total la 680 de ron.e o diferenta enorma pina la 7000 cit au solicitat ei instantei.

deci daca in hotarire se specifica ca se calculeaza cu 0,1, asociatia mai poate calcula cu 0,2 pt aceleasi ume ca pina acum?

nu stiu cum sa spun mai clar

Calculul facut de dumneavoastra este bun daca datele pe care le-ati scris aici sunt corecte. Astfel de la data de 02.10.2007 la 08.07.2008 sunt 280 de zile.
Calculul matematic este 62,49 x 0,1% X 280 = 17,50 lei.

Dar spuneti ca instanta a hotarat ceva de genul
la suma de 62,49 datorata pt luna iulie 2007 de la 02.10.2007 la 08.07.2008
la suma de 117,7 datorata pt luna august 2007 de la 02.11.2007 la 08.07.2008

Nu a scris in hotarare clar ce sume datorati?
De obicei atunci cand instanta constata ca sumele nu sunt corect stabilite solicita efectuarea unei expertize, sau restantierul, adica dumneavoastra solicitati stabilirea corecta a datoriilor de catre un expert agreat si desemnat de instanta.
S-a intamplat acest lucru in procesul dumneavoastra?
multumesc ca mi-ati raspuns, si m-ati inteles perfect

in hotarire nu scrie ce sume datorez, nici nu s-a desemnat un expert dar nici nu-mi permit unul.
e trecuta doar o insiruire de sume pt care trebuie sa platesc penalizari de la data de.........la data de.
calculele le-am facut eu,dupa ce am asteptat din oct cind e data sentinta pina in prezent sa se modifice coloana cu penalizari de pe lista afisata la intretinere. acest lucru nu s-a intimplat chiar penalizarile s-au mai ridicat cu vreo 500 ron de atunci. daca exista o hotarire in acest sens dece nu se aplica?
duminica este sedinta cu asociatia de prop cu titlul de dezbatere penalizarile si datul pe mina executorilor .
m-am cam panicat, am facut un calcul la toate sumele alea pe care le da instanta si nu mi-a iesit calculul.
pot cere un desfasurator cu penalizarile mele?

ma incadrez cu veniturile pt legea 175/2010 dar probabil ca daca exista hotarirea judecatoresca legea nu se mai aplica in cazul meu

Alte discuții în legătură

Intretinere- penalitati intarziere mai mari decat debitul principal???? andreistan andreistan Buna ziua, Este scos la licitatie in cadrul executarii silite un imobil pentru recuperarea datoriilor acumulate la plata intretinerii. Conform hot. jud. ... (vezi toată discuția)
Calculul restantelor la intretinere... justificare petruta7 petruta7 BUNA ZIUA.Am primit acesta instiintare de la administratorul blocului...suma restanta la intretinere. As dori sa stiu daca aceste penalizari care se pun sunt ... (vezi toată discuția)
Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)