avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... verificare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

verificare

buna ziua,

as vrea va rog sa -mi spuneti daca urmatorul calcul este corect

in urma unui proces cu asociatia de prop sin obligata sa platesc o restanta de 700 ron, pe care am achitat-o si .......citez.......penalitati de intirziere in cuantum de 0,1 la sumele datorate cu titlul de cheltuieli de intretinere dupa cum urmeaza

si sint trecute sumele restante pe fiecare luna la care trebuie sa platesc penalizari

dar vreau sa stiu daca am calculat corect pentru prima suma

deci, trebuie sa platesc 0,1% la suma 62,49 datorata pentru luna iulie 2007 de la 02.10.2007 la 08.07.2008
rezultatul meu este de 17,60 ron , spuneti-mi va rog daca este corect.

daca instanta a hotarit ca trebuie sa platesc 0,1%, ma puteti lamuri la ce procent face referire, la cel pt furnizori sau pt asociatie?sau e 0,1 per total , si nu 0,2 cum stiu eu ca se calculeaza?

scuze daca nu am fost foarte clara
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:43, 30 Martie 2011
Daca asa scrie in sentinta, atunci calculati dupa modelul prezentat aici si platiti totalul care reiese din calcule.
Solicitati in scris asociatiei sa modifice rubrica de penalizari, in functie de hotararea judecatoreasca (daca n-au fost in stare sa prezinte instantei o situatie clara din care sa rezulte ca datorati atat cat au calculat ei si s-a dat sentinta asa, atunci sunt obligati sa respecte sentinta care s-a dat, asa cum este ea redactata si cum au primit si domniile lor un exemplar).
magdamaria a scris:

m-am cam panicat, am facut un calcul la toate sumele alea pe care le da instanta si nu mi-a iesit calculul.

Ce calcule ati facut, cu ce sume? Ce sume da instanta ? Nu va iesit calculul... cu ce nu va iesit? Ce trebuia sa va iasa? Cu ce comparati daca spuneti ca instanta nu a stabilit vreo suma?
Daca dumneavoastra cunoasteti sumele care au constituit baza de calcul, sumele ce au fost restante lunar (ati spus ca le-ati achitat), faceti calculul asa cum ati facut pentru prima suma. Calculati pentru fiecare suma lunara explicit si-apoi faceti totalul. Faceti acest calcul in doua exemplare si-apelati la o cunostinta, un economist, un contabil sa verifice. Poate sa-i 30 de minute maxim. Rugati-l sa semneze si sa specifice ca a intocmit el aceasta situatie avand in vedere sumele de baza si datele prezentate de dumneavoastra. Asa nu are nici o raspundere. Dar poate are efect in fata presedintelui si-a comitetului.
Faceti o adresa si anexati aceasta situatie presedintelui. Specificati ca achitati suma ce rezulta din acest calcul iar daca asociatia crede ca nu este corect, solicitati sa se faca o situatie a acestor penalizari de catre cenzor sau presedinte pentru a o compara impreuna cu cea facuta de economistul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intretinere- penalitati intarziere mai mari decat debitul principal???? andreistan andreistan Buna ziua, Este scos la licitatie in cadrul executarii silite un imobil pentru recuperarea datoriilor acumulate la plata intretinerii. Conform hot. jud. ... (vezi toată discuția)
Calculul restantelor la intretinere... justificare petruta7 petruta7 BUNA ZIUA.Am primit acesta instiintare de la administratorul blocului...suma restanta la intretinere. As dori sa stiu daca aceste penalizari care se pun sunt ... (vezi toată discuția)
Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)