buna ziua
urmatorul caz este:
s-a platit decalratia 100 pentru luna mai in 19 iunie 2010. Insa imi apar dobanzi si penalitati pe baza NEDEPUNERII declaratiei precum si amennintarea cu contraventia de pana la 5000 lei. idea este ca am depus in format electronic declaraia pe 14 iulie insa nu am mai verificat raspunsul care a venit eronat, iar in baza acestui raspuns mi-au trimis penalitati si dobanzi, insa am platit in in 15 august iar menzile s-au compensat din alte sume. dar data de inregistr a declaratiei este data conf art.83 lit3), nu trebuie sa astept validare.Ce vina am eu ca nu le-a mers sistemul?
va rog sa-mi dati un sfat. Se pot anula dobanzile si penalitatile?
Daca puteti sa reluati intrebarea va rog deoarece eu inteleg asa:
pentru luna mai ati platit in 19.06.2010 dar nu ati depus declaratia.Ati depus pe 14.07.Vorbiti de dobanzi si penalitati la ce?Nu aveti un proces verbal de depunere a declaratiei cu amenda?
imi cer scuze pentru modul in care am explicat situatia de mai sus, incerc sa reiau problema.
Asa este, in luna Iunie s-a platit suma pentru dec. 100 a lunii MAI in 19.06.2010
In data de 14 IUNIE ( mai sus gresisem) am depus decl. 100 electronic pe site ANAF. nu am mai verificat o perioada site-ul ANAF referitorla raspunsul pt decl.100 nestiid ca in 15 IUNIE decl. depusa a venit ca eronata din cauza nefunctionarii sistemuluide preluare a decl. Astfel ca la ANAF figuram cu decl. nedepusa.!! In data de 17.07.2010 am observat mesajul eronat am redepus decl electronic si totul a fost OK. In februarie 2011 ma trezesc cu o amenda de penalitatisi dobanda percepute pentru termenul in care am figurat cu decl 100 a lunii MAI 2010 nedepusa de 500 lei. Conform art 83 lit3) din C.pr. Fiscala termenul de depunere este luat ca data in care transmit catre ANAF electronic declaratia , deci in timp legal.Ce vina am ca nu le merge sistemul?si nu scrie undeva ca trebuie sa astept vreun raspuns de la ei.pentru neplata sunt penalitati si dobanzi, dar eu am platit la timp pe 19 deci pana in 25 ale lunii. Pentru nedepunere nu se da amenda insa eu de buna credinta am depus declaratia, banii de amenda mi-au luat deja dintr-un plus ce-l aveam la finante iar eu vreau sa-i cer inapoiSe poate?
Abuz anaf
Bholban
Poate calcula ANAF dobanzi si penalitati pentru o declaratie 100 nedepusa la scadenta? Cu impozit pe dividende. Plata obligatiei s-a facut corect, la ... (vezi toată discuția)
O mana de ajutor
Adi Lungu
Buna ziua. Apelez la dv., pentru ca, firma neavand activitate, nu mi-am permis un contabil. In perioada functionarii impozitului minim, (sase trimestre), fiind ... (vezi toată discuția)