avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Abuz ANAF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Abuz ANAF

Poate calcula ANAF dobanzi si penalitati pentru o declaratie 100 nedepusa la scadenta? Cu impozit pe dividende. Plata obligatiei s-a facut corect, la scadenta.
Am uitat sa depun declaratia 100 in 2013, dar plata am facut-o la timp. In noiembrie 2017 am depus declaratia.
ANAF mi-a calculat dobanzi si penalitati de intarziere pentru 4 ani, mi-au blocat contul si mi-au luat si banii din cont. Am contestat decizia si mi-au raspuns ca este neintemeiata contestatia. Ce as putea sa fac in acest caz? Mi se pare abuziva aceasta abordare.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 08:52, 25 Iulie 2018
Puteti sa va adresati instantei:

CPF:

ART. 281 Comunicarea deciziei și calea de atac
(2) Deciziile emise în soluționarea contestațiilor împreună cu actele administrative fiscale la care se referă pot fi atacate de către contestator sau de către persoanele introduse în procedura de soluționare a contestației, la instanța judecătorească de contencios administrativ competentă, în condițiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzi si penalitati pentru o declaratie 100 nedepusa la scadenta Bholban Bholban Poate calcula ANAF dobanzi si penalitati pentru o declaratie 100 nedepusa la scadenta? Cu impozit pe dividende. Plata obligatiei s-a facut corect, la ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie anaf mihai_b75 mihai_b75 Buna ziua, Contestatia depusa impotriva unei decizii de impunere, emisa de ANAF in urma unei inspectii fiscale partiale, a fost respinsa de serviciul ... (vezi toată discuția)
Dobanzi + penalizari gigelas gigelas Buna ziua, Intrebarea este in legatura cu topicul de aici: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_539967/Control-fiscal.html ... (vezi toată discuția)