avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violare de domiciliu

Buna ziua.
In urma cu 1 an de zile a intrat in locuinta mea fostul sot cu iubita acestuia,m-au agresat si injurat.Acest fapt se intampla seara pe la ora 19. Iubita acestuia a filmat cand fostul ma lovea.Apoi au plecat. Eu am aflat mai tarziu ca ei arata filmul cu bataia la diverse persoane si abia dupa 1 an de zile am intrat si eu in posesia lui. Avand filmul in care se vede ca eram agresata pot sa-i reclam pt. violare de domiciliu si lovire sau este prea tarziu? Mentionez ca a trecut 1 an iar fapta s-a petrecut in jurul orei 19.
Cel mai recent răspuns: maara , utilizator 19:50, 30 Martie 2011
Intrucat infractiunea a fost savarsita de 2 persoane impreuna, conform art. 192 C. penal alin. 3 , doar in cazul alin. 1 fapta se pedepseste la plangerea prealabila a persoanei vatamate, ceea ce inseamna ca in varianta agravanta a infractiunii, adica , atunci cand fapta a avut loc : in timpul noptii, de 2 sau mai multe persoane impreuna, plangerea poate fi depusa oricand .Aceasta pentru infractiunea de violare de domiciliu, in privinta lovirilor de catre fostul sot, pentru aceasta ar fi trebuit sa depuneti plangere in termen de 2 luni de la data la care ati situt cine este faptuitorul.
deoarece actiunea penala se pune in miscare la plingerea prealabila, prescriptia este de 2 luni de la identificarea faptuitorului
Daca nu ati reclamat dupa acele fapte, in timp de 59 zile, cu filmulet, sau fara filmulet, acum este tardiv de a formula o plangere pentru violare de domiciliu sau lovire.
Eventual, daca v/a deranjat ca a aratat acel filmulet altor persoane, imediat trebuia sa reclamati faptul ca prin punerea la dispozitie a acelui filmulet pentru vizionare altor persoane, va aduce o atingere a imaginii si demnitatii dv. ... Acum consider ca e prea tarziu.
Sa inteleg ca pentru infractiunea de violare de domiciliu nu este tarziu sa depun plangerea?
In opinia mea nu este tarziu, si v-am si argumentat de ce.Insa ramane de vazut.Plangerea prealabila, adica aceea pentru care exista un termen de decadere, de2 luni, nu este incidenta , iar asta fiindca fapta a fost savarsita intr-o varianta agravanta, in speta, de 2 sau mai multe persoane impreuna. Incercati, nu aveti ce pierde.

Alte discuții în legătură

Speta - impacare sau retragerea plangerii prealabile ContSters119945 ContSters119945 Buna ziua. As vrea sa va cer parerea cu privire la urmatoarea speta. Inculpatul Y, aflat in stare de ebrietate, a intrat peste victima X care se afla in ... (vezi toată discuția)
Hartuire sexuala Am_i Am_i De aproape o luna sunt chinuita de un prieten de familie.. cand spun chinuita ma refer la faptul ca ma suna, imi da mesaje, ma cauta acasa si la munca si totul ... (vezi toată discuția)
Violare domiciliu, agresare partevatamata1 partevatamata1 Buna Vreau sa va prezint urmatorul caz si sa ma indrumati in directia potrivita. O prietena foarte buna de a mea stand in casa ei (atentie avea usa ... (vezi toată discuția)