avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozite auto - Spania
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozite auto - Spania

Un proprietar de autoturism inmatriculat in Romania, cetatean roman viza de resedinta in Spania doreste sa inmatriculeze in Spania autoturismul respectiv; As dori si eu raspunsuri la cateva intrebari (daca cineva cunoaste legislatia in domeniu):
Daca persoana sta marea majoritate anului in Spania este obligat sa isi inmatriculeze masina acolo?
Daca da, este obligat sa plateasca impozite si taxe locale in Spania?
Avand domiciliul fiscal in Romania, exista legislatie in vigoare prin care el poate fi scazut de la impozite si taxe locale in Romania, avand in vedere ca impozitul pe autoturism reprezinta impozit pe proprietate ?
Va multumesc!!!!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
mike78, utilizator
Cel mai recent răspuns: EUGEN BOT , Consultant fiscal 22:13, 10 Iunie 2011
Codul Fiscal este putin neclar in aceasta privinta, referindu-se la mijlocul de transport care trebuie inmatriculat in Romania.In practica este vorba de dubla impunere, organele fiscale locale nescazand din evidente mijloacele de transport inmatriculate in alte tari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit auto mihaarg mihaarg Buna ziua, am o mare nedumerire.Mi-am cumparat o masina in anul 2007 in Spania unde am si locuit pana in acest an 2010.M-am hotarat sa o inscriu in ... (vezi toată discuția)
Impozit autoturism HritcuDanielValentin HritcuDanielValentin Daca autoturismul este radiat incepand cu data de 19.01.2016,ma poate obliga cineva din administratia locala sa platesc impozitul autoturismului pana la ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto in 2006, nu s-a radiat de la vanzator ovidiu_r ovidiu_r buna ziua, situatia este urmatoarea: in anul 2006 am cumparat un autoturism de la un cetatean roman, care in ziua imediat urmatoare tranzactiei a plecat din ... (vezi toată discuția)