avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... dare de seama
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

dare de seama

cum trebuie sa arate o dare de seama a presedintelui de asociatie?
D-le Adam Grecu, deși nu am prins acele ședințe (aveam 21 de ani la Revoluție), trebuie să recunosc că am nostalgia „dărilor de seamă” de care auzeam peste tot. Asta în condițiile în care, astăzi, nimeni nu mai dă seama de nimic... directorii regiilor nu dau seama de salariile și primele pe care și le împart, parlamentarii nu dau seama de (in)activitatea din Parlament, fiecare construiește cum vrea unde vrea sau dărâmă ce vrea, șoferii parchează unde vor și am putea continua până mâine!
Tocmai de aceea m-am simțit dator ca, după 2 luni de activitate, să prezint proprietarilor un raport de activitate, o informare asupra a ce s-a hotărât în comitet și ce s-a întreprins în asociație. Am fost tentat, o clipă, să-l denumesc „dare de seamă”, bine-nțeles că n-ar fi fost nimic rău:D
ciolpi a scris:

Darea de seama n-o face doar presedintele, ci toti membrii comitetului Asociatiei de proprietari

Pai asta face presedintele. El prezinta raportul de activitate in numele Comitetului, ca doar nu fiecare membru citeste cate un raport separat. Acest raport se refera la partea tehnica, iar cenzorul prezinta capitolul financiar.
cum trebuie sa arate o dare de seama a presedintelui de asociatie?
E obligatoriu? Daca nu dai dare de seama ce se întâmplă?
In L196/2018 nu exista notiunea de 'dare de seama'.
Singurul raport obligatoriu cu privire la actiuni trecute e cel pe care trebuie sa-l prezinte cenzorul la adunarea generala anuala obligatorie.

Articolul 61
Cenzorul/Comisia de cenzori a asociației de proprietari are, în principal, următoarele atribuții:
d) cel puțin o dată pe an întocmește și prezintă adunării generale rapoarte asupra activității sale și asupra gestiunii asociației de proprietari, propunând măsuri;

Alte discuții în legătură

Raport de activitate BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. In cadrul asociatiei de proprietari, ,,cineva'' din comitetul de administratie, (dar cine) trebuie sa intocmeasca un raport de activitate.... in ... (vezi toată discuția)
Presedinte de bloc demisioneaza dar refuza sa dea un raport cu situatia financiara a blocului androidu androidu Buna ziua. Presedintele de bloc la sedinta si a depus demisia insa noi ,locatarii am cerut un raport cu situatia financiara a blocului cu semnatura lui, ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie proprietari,adunare generala elevic elevic Va propun spre dezbatere urmatoarea situatie: In data de 12 martie este convocata adunarea generala a asociatiei.Conform legislatiei in vigoare cenzorul ... (vezi toată discuția)