avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

nascut la 13.08.1950 vechime totala in munca 37 ani,(17 ani si 9 luni cond,normale+15ani si 5 luni gr.II ,si 3 ani si 9 luni stagiu af.grupa ) am primit decizia de pensionare cu o pensie de 836 ron;stagiu de cotizare de pe decizie in condidii normale 35 ani ,stagiu total de cotizare realizat 37 ani si 11 zile;nr,luni de anticipare 19 ,diminuare 14,25%,mentionez ca am lucrat in gr.II 15 ani si 5 luni,deasemeni perioade asimilate 6 ani 3 luni(armata si facultate)sunt nemultumit de suma calculata,ce pot face?
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
getaz, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:49, 30 Martie 2011
Tinand cont de cele postate:
Limita de varsta la 62 de ani,reducere de 3 ani din 65( aceste date se regasesc in decizia de pensionare la punctul(E).V-ati deschis dreptul la pensie anticipata partial incepand cu 13/03/2011 cu 19 luni de anticipare si o penalizare de 14,25%(care este corecta).Trebuie sa aveti in vedere faptul ca stagiul asimilat de 6 ani si 3 luni,nu a intrat in calculul pensiei anticipate partial.Pensia calculata in procent de 100% este de 975 de lei.Aplicandu-se diminuarea de 14,25% ramane de 836 de lei.Punctajul mediu anual este de 1,33052,aproximarea fiind de 99,(9)%.Adica ultimele 3 cifre de dupa virgula pot fi altele,dar fara sa influienteze pensia cu nici macar 1 leu.La implinirea varstei de 62 de ani, punctajul mediu anual va deveni 1,37516 in acelasi procent de aproximare.
Daca punctajul mediu anual a fost corect calculat,sau nu,nu va poate spune nimeni.
Neavand nici un fel de probe,nu pot da nici un sfat in ceea ce aveti de facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate creste punctajul pensiei fara documente suplimentare? riadna56 riadna56 Buna ziua am iesit la pensie anticipata partial la data de 01.06.2012 cu un punctaj de 1,84225.In luna ianuarie 2013 punctajul a crescut la 1,95279. La ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipată Manea Alin Iulian Manea Alin Iulian Bună ziua, a-și dori să aflu păreri și/sau opinii despre cei care știu despre această pensie anticipată. Tatălui meu i-a venit acum 2 zile decizia de ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie anticipata partiala silverlining silverlining Calculul pensiei anticipate partial .....se face lunar, adica aceasta creste in fiecare luna, sau se stabileste o data-la iesirea la pensie anticipata partial ... (vezi toată discuția)