avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cesionarea partilor sociale ale unei societati in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cesionarea partilor sociale ale unei societati in insolventa

Buna ziua,
Va rog frumos daca puteti sa-mi spuneti , daca la o socitate aflata in insolventa, cu doi asociati, in fata judecatorului sindic, se pot cesiona partile sociale ale unui asociat catre celalalt ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: 120656 , utilizator 18:28, 30 Martie 2011
cu ce scop se face cesionarea? nu sunt f sigur, dar legea insolventei nu interzice o astfel de operatiune. depinde foarte mult cu ce scop se cesioneaza partile sociale?
dupa deschiderea procedurii toate actele facyte de debitor sau administratorul judiciar junt nule, inafara de cele autorizate de judecatorul sindic. Cred ca s-ar putea face. depinde cu ce scop si cum argumentez in fata judecatorului cesiunea
Unul dintre asociati s-a ocupat de administrare si cunoaste toate preblemele societatii ,iar celalalt doreste sa iasa din afacere , lasandu-l pe asociat sa se ocupe in continuare de planurile de reorganizare si de gestionarea afacerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator firma doiina doiina sunt administrator si asociat intr-o firma cu datorii catre stat,dar nu m-am ocupat personal de problemele firmei ,nu am avut nici profit,doresc sa ma ... (vezi toată discuția)
Cesionarea unei firme cu datorii la stat atrage schestrul statului pe bunurile noului administrator? Ramona35 Ramona35 Daca cesionez o firma cu datorii la stat si banca...Asupra cui revine problema achitarii? 1.) Daca noul administrator nu va achita...i se va pune sechestru pe ... (vezi toată discuția)
Cesionare societate ContSters90283 ContSters90283 Buna ziua, Am un SC iar de la inceputul anului treaba pe domeniul meu de activitate merge foarte greu si vreau sa o cesionez unei terte persoane, in ... (vezi toată discuția)