Avem o hotarare definitiva si executorie,prin care primaria este obligata sa plateasca drepturile salariale unei angajate ,careia i-a fost desfacut CIM.,(art. 65 C muncii),ca urmare a aplicarii OG./63/2010.In acest timp ,aceasta a primit si somaj.In privinta drepturilor salariale ,am intrebat la somaj,ni s-a comunicat faptul ca atunci cand va fi sentinta si irevocabila ,pana nu va innapoia ea banii la somaj ,sa nu ii facem nici o plata,conform hotararii judec.
Ceea ce vrem sa aflam este faptul ca ,suntem obligati si la reincadrarea acesteia pe postul anterior ,post care insa nu mai exista in organigrama,fiind redus ca urmare a acestei ordonante.Consilierii locali nu vor sa voteze organigrama noastra ,motivand faptul ca nu este prevazut postul angajatei noastre conform sentintei.De la resurse umane .i s-a comunicat ca,postul ei nu mai este prevazut in organigrama si i s-au prezezentat toate posturile vacante existente in organigrama,dar care nu se prea potrivesc cu studiile ei medii.Cum va putea fi pusa acesta hotarare in aplicare ?
da . instanta nu se pronunta asupra oportunitatii...vedeti jurisprudenta CEDO Stefanescu contra Romaniei, in care CEDO i-a dat castig e cauza d-lui Stefanescu intr-o cauza similara.
printr-o noua adresa salariata ne ameninta cu viitoarea sa cale de atac ,conform art.277 ,278 Codul Muncii,daca nu o reangajam.I-am transmis toate posturile vacante din primarie,sa-si aleaga si dupa trei zile sa ne comunice pentru a-i intocmi Dispozitia de reintegrare pe un post vacant disponibil la momentul restructurarii.dupa care ii vom da si banii.Credeti ca procedam corect?
În cazul în care postul pentru care s-a dispus reintegrarea a fost desfiinţat de către angajator, acesta din urmă poate să-i ofere salariatului un alt post conform pregătirii sale profesionale.
si daca nu accepta nici unul? avem doua posturi cu studii superioare ,( ea are studii medii ) ,doua posturi de paznic,si unul de secretar dactilograf temporar vacant.este mai mult ca sigur ca va respinge oferta noastra si va actiona pe penal ,dar ce putem face?
Nu cred ca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii prevazute de art.278 C.mun., in cazul in care postul este desfiintat, iar salariatul a refuzat reintegrarea pe un alt post conform pregatirii sale profesionale.