avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Sunt casatorit.Stau cu socrii. Am acte de intretinere. Sotia are un copil din alta casatorie. Impreuna nu avem copii. Cine va mosteni dupa mine?
Vreau sa infiez fata sotiei mele [fata are 22 ani]. Cum procedez?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 21:26, 30 Martie 2011
Deocamdata va mosteneste sotia si parintii/fratii dvs. daca aveti.
Dupa ce infiati fiica sotiei, va mosteni sotia si fiica adoptiva.

Se poate adopta o persoana majora daca ati contribuit la cresterea si educarea ei in timpul minoritatii. Actiunea este in justitie, doar cu acordul ei, nu si al parintilor ei, si cu mai putine acte decat o adoptie de minor. Va recomand sa angajati un avocat.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie persoana majora camy34 camy34 Buna ziua!am 22 de ani si de la varsta de 5 ani am fost crescuta,educata si intretinuta de unchiul(fratele mamei natural) si matusa mea si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Mama vitrega este ascendent privilegiat ? bms bms Am urmatoarea speta: În urma decesului soțului au rămas 3 copii din prima căsătorie al acestuia S-a finalizat succesiunea după soț Ulterior ... (vezi toată discuția)
Cum se impart bunurile intre sotie si fiica ? carmenbn carmenbn Avem urmatoarea situatie : sotul are o fiica majora din prima casatorie (22 ani), actuala sotie nu are copii, cei doi nu au copii impreuna.Cei doi nu au bunuri ... (vezi toată discuția)