avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie persoana majora
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie persoana majora

Buna ziua!am 22 de ani si de la varsta de 5 ani am fost crescuta,educata si intretinuta de unchiul(fratele mamei natural) si matusa mea si as vrea sa stiu daca ei ar putea sa ma infieze?precizez ca parintii naturali nu sunt casatoriti legal si nu convietuiesc impreuna dar eu sunt recunoscuta legal de tatal biologic.va multumesc,astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:25, 31 Mai 2014
Noul Cod civil

Art. 455. – (1) Copilul poate fi adoptat până la dobândirea capacităţii depline de exerciţiu.
(2) Cu toate acestea, poate fi adoptată, în condiţiile legii, şi persoana care a dobândit capacitate deplină de exerciţiu, dacă a fost crescută în timpul minorităţii de către cel care doreşte să o adopte.

In concluzie puteti fi infiata chiar daca sunteti majora.
www.avocatnet.ro/content/for...

uitati-va si pe discutia asta, sa stiti cum procedati

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adult 33 ani vrea sa fie infiat si detine 3/8 de apartament de la tatal biologic madalina_stroe madalina_stroe Buna ziua, va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema: am 33 de ani si sunt casatorita. Tatal meu biologic a murit cand aveam cativa ani. Atunci ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă rog să-mi răspundeți până la ce vârstă ... gigisindile gigisindile Bună ziua. Vă rog să-mi răspundeți până la ce vârstă poate fi infiata o persoană? (vezi toată discuția)
Adoptie orsaia2006 orsaia2006 Am un nepot de 22 ani pe care vreau sa l adopt,vreau sa precizez ca eu l am crecut si m am ocupat in totalitate de cresterea si educarea lui , Am citi legea ... (vezi toată discuția)