avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

adoptie

Am un nepot de 22 ani pe care vreau sa l adopt,vreau sa precizez ca eu l am crecut si m am ocupat in totalitate de cresterea si educarea lui ,
Am citi legea Art. 455: Vârsta adoptatului
(1)Copilul poate fi adoptat până la dobândirea capacităţii depline de exerciţiu.
(2)Cu toate acestea, poate fi adoptată, în condiţiile legii, şi persoana care a dobândit capacitate deplină de exerciţiu, dacă a fost crescută în timpul minorităţii de către cel care doreşte să o adopte......dar nu prea am inteles mai nimic
Poate cineva sa ma lamureasca ce am de facut si daca am dreptul ,tn sa precizez ca sotul meu este strain si suntem casat de 21 ani
Cel mai recent răspuns: orsaia2006 , utilizator 09:01, 4 Noiembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
multumesc pt raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie persoana majora camy34 camy34 Buna ziua!am 22 de ani si de la varsta de 5 ani am fost crescuta,educata si intretinuta de unchiul(fratele mamei natural) si matusa mea si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)
Adoptii otilia64 otilia64 Buna ziua, este cumva o varsta maxima pana la care se poate adopta un copil? Mai précis poate fi adoptat un copil mai mare de 18 ani? (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă rog să-mi răspundeți până la ce vârstă ... gigisindile gigisindile Bună ziua. Vă rog să-mi răspundeți până la ce vârstă poate fi infiata o persoană? (vezi toată discuția)