avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozitare venituri din activitati, altele decat cele ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozitare venituri din activitati, altele decat cele strict economice

Buna ziua.
Am un caz care as vrea sa ma lamuriti.
Prin intermediul site-urilor mele fac reclama la casele de pariuri din afara tarii.
Printr-un contract intre mine si casa de pariuri (lifetime), ei se obliga sa-mi plateasca un comision de pana la 40% din castigurile realizate de de pe urma celor "adusi" de mine.
Practic eu pot primi niste venituri care la ora actuala nu stiu cum pot fi incadrate, ele nefiind din activitare directa incadrata la jocuri de noroc online (la ora actuala nu stiu daca si pentru aceste activitati sunt reglementate taxe).
Intrebarea este: Daca trebuie sa platesc taxe, in temeiul carei legi, cat si unde?
Care este limita minima de impozitare?
Va multumesc..
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
bcostel, utilizator
Cel mai recent răspuns: adin67 , utilizator 21:35, 30 Martie 2011
Dvs ar trebui sa aveti in vedereprevederile C fiscal si CAEN sa stabiliti in ce categorie de activitate va incadrati. Din cate spuneti se poate deduce ca prestati o activitate de comision, ori potrivit art.7 sub2.2 pct9 din Cod fiscal activitatea de comision este impozabila (cu 16% daca nu se incadreaza la jocuri de noroc care se impoziteaza cu 20% din venit)
9. comision - orice plată în bani sau în natură efectuată către un broker, un agent comisionar general sau către orice persoană asimilată unui broker sau unui agent comisionar general, pentru serviciile de intermediere efectuate în legătură cu o operaţiune comercială;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate de comert online anka1986 anka1986 Buna ziua.De ceva timp vand pe facebook jucarii pentru o doamna.Dansa are firma,deci vinde legal.Are si toate actele necesare si pentru a vinde pe ... (vezi toată discuția)
Cod caen activitate competitii online cu premii, cu participare gratuita Loredana A. Loredana A. Buna ziua, O activitate online de divertisment, competitii cu premii unde se poate participa si gratis, prin trimiterea uneia sau mai multor carti postale ... (vezi toată discuția)
Impozite pe poker online? adi80 adi80 incerc sa aflu daca la noi se impoziteaza banii castigati la poker pe internet, mai precis pe situri de poker aflate in alte tari. adica daca eu joc din ... (vezi toată discuția)