avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Helpp!!!!contopire pedeapsa sau deducere???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Helpp!!!!contopire pedeapsa sau deducere???

Buna seara!
Fratele meu are o condamnare de 2 ani la inchisoare cu executare ( in 2004)pentru ca a condus masina si permisul ii era suspendat.
A plecat din tara inainte sa se dea verdictul.
Din nov 2009 este retinut in Spania si acuzat de complicitate la furt, iar pana in prezent nu i s-a dat nicio sentinta. Autoritatile din Romania au cerut aducerea lui in tara, dupa executarea pedepsei acolo.
Dupa ce i se stabileste o pedeapsa acolo se poate contopi sau deduce cu cea din Romania? Ce varianta mai buna ar avea?
Multumesc de raspunsuri!!
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 22:15, 31 Martie 2011
Pedepsele nu se contopesc. Fiecare stat este cu legislatia lui. Vezi cazul lui Omar Haisam
Da, s-ar putea , fiindca avem o recidiva postcondamnatorie , situatie reglementata de articolele 37-39 din Codul penal.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
ContSters181996, utilizator
Dar se pot deduce? Eu nu inteleg ....va rog lamuriti-ma si pe mine!
Sa ne lamurim, in Romania se poate deduce din pedeapsa executata in Spania, adica sa zicem , a executat acolo 2 ani, mai are si in tara inca 2 ani, cele doua pedepse se contopesc, se poate adauga un spor de pedeapsa si ar mai ramane mai putin de executat sau chiar nimic , daca nu se mai adauga spor.Ce se va intampla acolo , nu va pot spune, daca spaniolii vor face contopirea sau nu.
Insa la aducerea in tara, dupa executarea pedepsei, este posibil.
ca sa se contopeasca trebuiesc sa fie concurente adica sa fie savarsite pana la condamnarea pentru vreuna din ele.
in cazul de fata nu sunt indeplinite aceste conditii insa probabil ca va fi sfatuit sa-si mai ia o fapta dinainte de cea cu conducerea fara permis si sunt unele instante care fac deducerea in aceasta situatie.
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Avem asa : 1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani. 2 ) Condamnare definitiva pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Contopirea pedepselor : o mica explicare ady01 ady01 Buna ziua , am si eu o intrebare , am avut o pedeapsa de 21 de luni in austria dintre care am executat 14 luni , iar in romania mai am o pedeapsa de 24 de luni ... (vezi toată discuția)
Rezultatul contopirii executare mezgageza mezgageza daca instanta descopera ca am mai multe pedepse cu suspendare contopeste din oficiu? voi fi citat sau intr o zi aflu ca am o pedeapsa cu executare si au emis ... (vezi toată discuția)