pot depune la primarie o sesizare in care sa evidentiez faptul ca exista relatia
sot -presedinte, iar sotia -administrator in asociatie?eu cred ca exista aici si un interes personal.
in plus pot cere din partea serviciului Corp Control o verificare a situatiei financiare din asociatie ,neavand un cenzor ?
Iulia, in principiu poti face orice sesizare la Primarie. La noi la Iasi, nu se fac verificari financiar-contabile din partea acestora. Primaria va obliga as. prop. sa functioneze cu comisie de cenzori. Intrebarea mea este cum functionati asa fara? Daca nu aveti oameni competenti din asociatie, puteti lucra cu oameni din-afara si nu mai spun ca puteti apela la o firma specializata. Sunt cate vrei, poti chiar sa alegi una care are sediul langa asociatia voastra. Aaaa, daca costa? Pai cum?
1-Da,aveti dreptul a sesiza aspecte din cadrul asociatiei dvs de proprietari pe care le apreciati abuzive
2-Este obligatoriu ca activitatea financiar contabila a asociatiei de proprietari sa fie vizata pentru legalitate de catre cenzor sau comisie de cenzori
Inexistenta cenzorului/comisiei de cenzori este incalcare a normelor contabile ,
pentru care serviciul specializat din primarie poate aplica sanctiune asociatiei ,
care repartizeaza contravaloarea amenzii la proprietari ,sau direct presedintelui de asociatie
eu sunt constienta ca mesajul meu a sunat putin anormal, sau poate mai mult, dar....
In asociatie din cate stiu eu , nu s-a pus niciodata problema unui cenzor , nici nu cred ca exista vreo negatie din partea locatarilor , privind angajarea uniu cenzor, cu toate ca aici nu se negociaza daca vrei cenzor sau nu.
Cum functionam fara?
administrator-sotie, presedinte-sot ! cainii latra ursul merge.
Nu am nici o baza legala sa dovedesc ca exista un conflict de interse,logic!
Oameni competenti in asociatie sunt, dar sunt orbi ca sa o zic pe aia pe romaneste! si tot la Iulia apeleaza sa vada daca s-a facut corect lista de plata!!!
Cum sa lucram cu cenzor de afara ( da,categoric ca trebuie platit) daca presedintele refuza semnarea cererii pt angajare cenzor, adus de mine, este de acord numai pe cine propune dansul!
Daca luam unul de la Uniunea Asociatiilor de Proprietari, e..... aici e problema mare.... nu se baga dintre cenzorii de acolo , pt ca d-nul presedinte al asociatiei este fost coleg de al lor din cadrul marinei, --este un domn bine pus pe functie si cum sa ne bagam peste el----
Tot cei de la Uniune mi-au sugerat despartirea de asociatie..... dar fiecare tragem cu ochiul daca a semnat vecinul sau nu...... de parca nu am fi destul de majori pt a lua o decizie!
O sedinta de comitet nu s-a mai tinut de cand facea plopul pere.....
pt diferite situatii ivite in asociatie nu se sta de vorba decat cu administratora... fiindca motivul presedintelui este ca, nu a fost invitat oficial.
Apa rece e mai scumpa ca apa calda din lista de plata, exact ce zicea si Armenteros, in mesajele anterioare.
Luna trecuta s-a facut calculul la incalzire pe suprafata incalzita care era de 37 mp
acum pe lista de plata curenta, se face pe suprafata utila aferenta fiecarui apartament, adica 42,82 mp
Eu intreb, in ce baza s-a facut aceasta modificare? Nu trebuia consemnata intr-un proces verbal? Azi asa ,maine asa?
Am cerut desfasuratorul radet , si am constatat penalizari de 40 mil lei vechi .
Abia acum catva timp a platit o penalizare din luna aprilie 2010, data la care suntem la zi cu penalitatile!
Nu stiu ,dar cred ca ma lupt cu morile de vant, pt clarificarea situatiei din asociatie .
Totusi, voi contesta lista de plata, impreuna cu cativa proprietari, pana nu este verificata de catre un cenzor!
Credeti , ca este o solutie buna?
Imi cer scuze pt postarea atat de lunga, am scurtat-o pe cat posibil, ca altfel cred ca nu mi-ar fi ajuns o zi de scris !
Cam asa sta problema la noi in Constanta!
Multumesc inca o data pt oportunitatea dv. si a celor care imi vor mai raspunde!
Sunt deschisa sa ascult orice sfat in indrumarea pe calea cea buna, referitor in a face putina ordine in asociatie!