avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ajutor pentru nastere, salariul mediu pe unitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ajutor pentru nastere, salariul mediu pe unitate

buna ziua
mi s-a acordat ajutorul pentru nastere in valoare de 500 ron in conditiile in care in anul 2008 acesta era salariul minim pe economie, nicidecum un salariu mediu pe unitate. as dori sa stiu daca cei de la itm pot verifica acest lucru, daca ii pot sanctiona si daca se poate o lege care prevede acest lucru. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:46, 11 Aprilie 2011
Acordarea unui ajutor de nastere la nivelul unui salariu mediu pe unitate este probabil prevazuta in ccm. Verificati.
am verificat,vreau doar sa stiu daca pot face o sesizare la itm ca ei sa verifica cuantumul salariului mediu pe unitate si sa le dea un termen pentru plata acestuia.
Faceti sesizare la ITM pentru nerespectarea CCM aplicabil unitatii dvs.
tudorana a scris:

am verificat,vreau doar sa stiu daca pot face o sesizare la itm ca ei sa verifica cuantumul salariului mediu pe unitate si sa le dea un termen pentru plata acestuia.

Numai daca asa ceva este prevazut in ccm la nivel de unitate se poate sesiza ITM-ul.
Aveti grija ca daca exista ccm la nivel de unitate si este prevazuta acordarea ajutorului de nastere , atunci dreptul la actiune in instanta se prescrie in termen de 6 luni de la data nasterii copilului.
ma indoiesc ca ar exista un astfel de contract la nivel de unitate. cei de la itm sustin ca nu intra in atributiile lor sa verifice salariul mediu pe unitate. ma puteti ajuta va rog cu vreo lege care specifica si aceasta atributie?pentru ca suntem in romania, itm protejeaza angajatorul care a scapat de amenda platindu-mi 500 ron in conditiile in care eu cand am plecat de la ei aveam 650.
va multumesc

Alte discuții în legătură

Salariul mediu pe unitate molitrix molitrix Buna ziua, As dori sa stiu, conform art 45 lit c, daca se mai acorda salariul mediu pe unitate la nastere si daca da...care este termenul legal de ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate, platit angajatului cand i se naste un copil lauricafl lauricafl Buna ziua. In CCM la nivel de companie se specifica: \"Art.50 In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de ... (vezi toată discuția)
Control itm loredana1973 loredana1973 Buna ziua.In mai 2008,in urma unui control ITM,firma unde lucrez,a fost obligata sa faca CCM,pentru ca avea 49 de angajati.Acest CCM nu s-a facut nici in ziua ... (vezi toată discuția)