suntem casatoriti sub 1 an de zile. El nu accepta un divort amiabil la primarie sau notariat. In ce conditii pot intenta divort la judecatorie? Se poate mai devreme de 1 an de zile de la data casatoriei? Daca am bunuri proprii mostenite sau achizitionate inaintea casatoriei poate pretinde o cota parte din aceste bunuri? Multumesc anticipat pentru raspuns.
puteti divorta daca sunt motive, indiferent de cat timp sunteti casatoriti.
daca sotul nu e de acord cu divortul, nu aveti ce face decat sa depuneti numai dvs o cerere de divort (eventual din culpa comuna) la judecatoria pe raza careia va aflati cu domiciliul
bunurile la care faceti referire sunt proprii, la care sotul nu are vreun drept.
Buna ziua. Inca nu am inceput nici un demers. DIn cauza jobului destul de solicitant pot sa nu fiu eu cel care depune cererea de divort ci un avocat? Care sunt conditiile in care un avocat poate depune cererea de divort? Multumesc.
cand aveti resedinta in alta tara, daca sunteti grav bolnav sau privat de libertate, cam astea sunt cazurile cand puteti imputernici un avocat sa va reprezinte la proces sau/si sa depuna cererea in locul dvs
Divort
adela_pacurariu
Buna seara! Sunt casatorita de 4 ani si in momentul de fata traiesc impreuna cu sotul meu in Spania. Din cauza neintelegerilor dintre noi, am decis sa pun ... (vezi toată discuția)