avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Varsta standard de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Varsta standard de pensionare

Imi poate spune cineva , luna aceasta care este varsta standard de pensionare?
Daca am 26 ani lucrati in conditii deosebite , ( 6 ani reducere) , aceasta reducere se scade din 63 sau 60 ani , pentru a afla cand pot sa ma pensionez?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:50, 1 Aprilie 2011
Precizati luna si anul nasterii,pentru a sti din ce varsta se face reducerea de 6 ani.
Luna martie 2011 varsta standard de pensionare pentru femei este de 59 de ani.Perioada aprilie-iunie 2011 varsta standard pentru femei va fi 59 ani si 1 luna.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
Carp Mircea, utilizator
MIA_VL a scris:
Imi poate spune cineva , luna aceasta care este varsta standard de pensionare?

Doamna, nu exista "luna aceasta varsta standard de pensionare este...". :) Exprimarea exista in presa si nu numai, dar nu are legatura cu Legea nr. 263/2010.

Regula este ca intr-o luna a unui an se pensioneaza persoanele care s-au nascut intr-o anumita data. Deci varsta standard de pensionare se stabileste in functie de luna si anul nasterii asiguratului, in niciun caz in functie de luna si anul in care suntem.

MIA_VL a scris:
Daca am 26 ani lucrati in conditii deosebite , ( 6 ani reducere) , aceasta reducere se scade din 63 sau 60 ani , pentru a afla cand pot sa ma pensionez?

Daca, in functie de luna si anul nasterii dvs., varsta standard de pensionare este de 60 de ani, atunci cei 6 ani ii scadeti din 60 de ani. Daca, in functie de luna si anul nasterii dvs., varsta standard de pensionare este de 63 de ani, atunci cei 6 ani ii scadeti din 63 de ani.

Deci totul depinde de luna si anul nasterii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea pensiilor pentru balerini si dansatori mateilivia mateilivia Buna seara!Ma numesc Livia Matei,am fost balerin-dansator la Ansamblul Banatul din Timisoara.Legea pensiilor referitoare la balerini si dansatori spune ca din ... (vezi toată discuția)
Varsta standard de pensionare MIRELA1958 MIRELA1958 Au aparut de curand normele de aplicare a Legii 263/2010.Casele de pensii inca bajbaie.Prietena mea care are 6ani si 5 luni lucrati in cond gr I si unitatea ... (vezi toată discuția)
In urma aplicarea art. 65, alin. (5) din legea 263/2010, asa ... dinamo2010 dinamo2010 In urma aplicarea art. 65, alin. (5) din Legea 263/2010, asa cum a fost modificat de Legea 142/2016,varsta de pensionare scade cu 2 ani de la 65 la 63, in ... (vezi toată discuția)