avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil pana la doi ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil pana la doi ani

Fetita noastra s-a nascut pe 02.01.2011...am primit acum in martie alocatia pentru luna februarie(200 ron)...n-ar fi trebuit sa primim si pe ianuarie?Dar in ceea ce priveste indemnizatia pentru crestere copil...incepand cu ce data trebuie primita:cu cea de-a 43-a zi(in cazul tatalui)?si daca a 43-a zi este la jumatatea lunii...vom primi doar pentru jumatate de luna?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:26, 31 Martie 2011
1. Alocatia de stat pentru copii se acorda cu luna urmatoare aceleia in care s-a nascut.
2. Conform Normei de aplicare a OUG111/2010 sotul va primi indemnizatia dupa terminarea Concediului de maternitate:
Art. 23.
(1) Dreptul reprezentând indemnizaţia pentru creşterea copilului se cuvine dupã cum urmeazã:
a) începând cu ziua urmãtoare celei în care înceteazã, conform legii, concediul de maternitate, dar nu mai devreme de a 43-a zi de la data naşterii copilului, indiferent de persoana îndreptãţitã care solicitã dreptul, dacã cererea este depusã în termen de 60 de zile lucrãtoare de la acea datã;
...
3. Indemnizatia se acorda proportional cu numarul de zile din luna la care are dreptul la aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lndemnizatie crestere copil Ionut75 Ionut75 Buna, Ma intereseaza termenul in care se depune dosarul pentru indemnizatie, in conditiile in care sotia a nascut in 08 septembrie si are concediu medical ... (vezi toată discuția)
Nelămurire cu privire la plata indemnizației creștere copil Adelina3030 Adelina3030 Buna ziua , Am o nelămurire în legătură cu plata indemnizației pentru creștere copil. In data de 28.08.2020 mi s-au încheiat cele 126 de zile de ... (vezi toată discuția)
Termen depunere acte alocatie si indemnizatie pt cresterea copilului ozana_alexandra ozana_alexandra Buna ziua, Imi puteti spune va rog in cat timp de la data nasterii trebuie depuse actele pt alocatia copilului, respectiv pt indemnizatia de crestere si ... (vezi toată discuția)