avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Care este cuantumul unei amenzi in situatia in care ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Care este cuantumul unei amenzi in situatia in care agentul constatator a trecut in procesul verbal doar amenda, fara a specifica si cat ar trebui sa platesc in 48 ore?

Cel mai recent răspuns: georgio , utilizator 22:28, 6 Aprilie 2011
Cand nu se trece posibilitatea achitarii a jumatate de amenda in 48 ore, acea amenda se achita integral, neexistand posibilitatea sa platesi jumatate in 48 ore.
daca nu a specificat cat trebuie sa platiti inseamna ca nu se aplica aceasta prevedere...
trebuie vazut daca e bifat ca puteti plati in 48 h, ptr ca daca este bifat inseamna ca puteti plati jumatate din suma, chiar daca nu e specificata
e geva de genul ca sanctiunea e de la 100 la 500 ( conform legii x ), ca amenda e de 400 si ca i termen de 48 de ore se poate achita 1/2 insa in zona punctata e o liniuta ( nu 200, adica1/2 din amenda de 400 sau 50, adica1/2 din minimum specificat de lege, 100 )
daca e liniuta inseamna ca nu se poate achita jumatate in 48 de h, trebuie sa achitati intreaga suma
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Anulare proces-verbal 28lacra 28lacra Buna ziua, Am primit o amenda contraventionala, pe care doresc sa o contest. Va rog sa-mi spuneti daca este bine sa o achit in termenul de 15 zile, chiar ... (vezi toată discuția)
Plata amenda in 48 de ore ŞpacBogdan ŞpacBogdan Buna ziua! Azi am primit de la poştarita o scrisoare de la politia locala. In aceasta se afla un proces verbal scris cu greseli gramaticale, si cu rubrica in ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal de contraventie; motiv de nulitate laurentiu8700 laurentiu8700 Agentul constatator nu a mentionat in procesul verbal de contraventie posibilitatea achitarii de catre contravenient a jumatate din minimul amenzii i. Actul ... (vezi toată discuția)