avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegarea salariatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegarea salariatilor

Buna ziua!

Am o firma de constructii si doresc sa trimit muncitori la o lucrare in Germania. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a realiza lucrul acesta ?

Va multumesc anticipat,
Laura
Cel mai recent răspuns: no_or , utilizator 14:45, 16 Iunie 2008
Singura autorizatie , in acest sens, o da Inspectoratul Teritorial de Munca. Nicio alta institutie sau ONG nu va da autorizatie.
La ITM se inregistreaza numai societatile care au ca obiect de activitate selectia si plasarea de forta de munca in strainatate.

Puteti trimite in strainatate salariatii, in baza contractului individual de munca incheiat cu respectarea art.17 si 18 din codul muncii.
no_or a scris:

Buna ziua!

Am o firma de constructii si doresc sa trimit muncitori la o lucrare in Germania. Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez pentru a realiza lucrul acesta ?

Va multumesc anticipat,
Laura


consider ca:
daca muncitorii vor lucra in Germania, firma din Romania, la care de fapt sunt angajati, atunci puteti considera ca si delegatie si acordati diurna corespunzatoare.
daca muncitorii vor lucra in Germania, pentru o firma din Germania, cu care poate firma din Romania are un contract, atunci, aplicati prevederile legale privind detasarea salariatilor in strainatate, asa cum v-au prezentat Elis si Nikol
Pentru a putea trimite salariatii in strainatate trebuie mai intai sa obtineti un aviz de la ITM, adresati-va acestei institutii si ei va vor da un formular de completat precum si documentele necesare in acest sens.
Nu cred ca este necesar avizul ITM-ului , intrucat nu este firma de selectare si plasare forta de munca in strainatate.
Buna ziua!

Va multumesc mult pentru raspunsuri.

O zi buna,
Laura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in delegatie remus39 remus39 Lucrez la o firma care are anumite lucrari ce necesita deplasarea si cazarea in zona unde este de munca. Cat timp sau cate zile poate sa ma utilizeze in ... (vezi toată discuția)
Diurna angajatilor din privat cristina_mar cristina_mar Buna ziua, am si eu o intrebare, poate ma poate lamuri cineva, intrucat eu singura nu am fost in stare: lucrez la o firma (sediul: Bucuresti,Universitate) ... (vezi toată discuția)
Delegare si detasare angajati in strainatate roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! As dori sa ma lamureasca cineva care este diferenta dintre detasare si delegare? care este limita dintre cele doua cand discutam despre ... (vezi toată discuția)