avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediul postnatal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediul postnatal

O persoana angajata de circa 4luni poate beneficia de concediu postnatal?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 31 Martie 2011
1. Daca este vorba de concediul de maternitate (pre si postnatal = sarcina si lauzie = 126 de zile) atunci puteti beneficia de acesta.
2. Daca este vorba de CCC pana la 2 ani atunci veti putea beneficia de acesta si de indemnizatia aferenta daca in cele 12 luni premergatoare nasterii ati avut venituri impozabile din salarii, din activitati independente sau agricole.
4. Inainte de a va angaja ce statul ati avut (ati fost eleva, studenta, in somaj etc.)?
arumis a scris:

O persoana angajata de circa 4luni poate beneficia de concediu postnatal?

Concediul postnatal face parte din concediu de maternitate de 126 zile.
Pentru a beneficia de concediu si indemnizatie de maternitate, asigurata trebuie sa aiba un stagiu de cotizare de minim 1 luna realizat in ultimele 12 luni anterior primei zile de concediu medical inscrise in certificatul medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil raulovidiu raulovidiu daca nu am avut 12 luni lucrate la locul de munca in momentul nasteri copilului acum dupa ce am facut 12 luni mai pot beneficia in continuare de acea insertie ... (vezi toată discuția)
Concediu postnatal ovidiu1831 ovidiu1831 Buna ziua, daca sunt angajata pe o perioada determinata de un an de zile si raman insarcinata primesc ajutorul postnatal? (vezi toată discuția)
Cum sa beneficiez de maternal stoienescumaria stoienescumaria sunt gravida in 10 saptamani , nu am lucrat din noiembrie 2011, pot sa platesc din mana si sa beneficiez de maternal dupa nastere si unde ? (vezi toată discuția)