avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzator casa problema
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzator casa problema

Buna ziua.In urma cu 1 luna am depus demersurile pentru cumpararea unei case prin programul Prima casa .Am semnat un precontract de vanzare cumparare cu proprietarul casei , achitand un avans , restul sumei urmand a fi achitat dupa aprobarea creditului avand acceptu prloprietarului de a ne muta in casa .In tot acest timp am efectuat ceva reparatii in casa (centrala reparata , hidrofor reparat) , reparatii de care nici proprietarul 'NU' stia ca e cazul a fi facute.Partea proasta a intervenit acum 2 zile , cand recitind precontractul si convertind diferenta de suma ramasa sa i o achitam ,din euro in lei , a realizat ca pierde 7000Ron din diferenta de curs valutar de la data semnarii antecontractului , pana la data achitarii intregii sume.INTREBARE:In cazul in care se razgandeste legat de sederea noastra in casa , pana la achitarea intregii sume de bani , ii pot cere rambursarea costurilor reparatiilor facute pana acum ?si daca da , in ce baza ?...mentionez ca am facturi pentru toate reparatiile facute.Va multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: Robbie0305 , utilizator 23:34, 31 Martie 2011
Daca se razgandeste apelati la un avocat pentru hotarare care tine loc de act vanzare-cumparare si achitati diferenta stabilita deja in euro. Cred ca in contract exista si o clauza in care se arata ca daca se razgandeste restituie dublul avansului (daca vreti sa reziliati) si bineinteles ca va va restitui contravaloarea imbunatatirilor pe temeiul imbogatirii fara just temei. Ati gresit cand ati investit in ceva se nu e al dvs.
Intr adevar in precontract exista o clauza care stipuleaza plata dubla a avansului platit , in cazul in care vanzatorul se razgandeste sau pierderea integrala a avansului , in cazul in care eu ca si cumparator , nu platesc diferenta de bani la data de...Acum imi dau seama ca am gresit cumva , investind in ceva ce nu mi apartine, dar din pacate nu stiam ca lucrurile pot lua o alta turnura.Intrebarea era ...pana la momentul semnarii actului final de vanzare cumparare (cu siguranta vanzatorul il va semna ) in cazul in care ma forta sa parasesc casa (doar e a lui ) , il pot obliga cumva sa mi achite contravaloarea reparatiilor platite de mine in casa lui ?Va multumesc pentru raspuns si scuze daca n am fost prea explicit in primul mesaj
numai prin judecata, nu parasiti imobilul
Va multumesc inca o data pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare antecontract vanzare cumparare apartament horicav horicav Buna seara. Am facut antecontract pe cumparare apartament cu vanzatorul, am achitat suma de 5 mii euro, iar ca si clauze daca eu ma razgandesc pierd avansul de ... (vezi toată discuția)
Precontract mihaela.tasulea mihaela.tasulea Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)
Vanzarea unui teren cu plata in rate hmarius14 hmarius14 Va salut. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii referitoare la vanzarea unui teren cu plata in rate. Parintii mei au un teren intravilan pe ... (vezi toată discuția)