avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua.
1.As dori sa stiu daca un contrat de donatie poate fi incheiat si la un avocat, el face si inscrierea in CF sau ptr. asta trebuie sa ma prezint la un notar?
2.Pot incheia un contract de donatie a unui imobil impartindul in mod egal intre sotul si sotia celui cu care inchei contractul, cu clauza de intretinere. As dori sa stiu daca pot sa ma rasgandesc chiar daca ei indeplinesc toate clauzele din contract. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 09:50, 13 Iunie 2008
De acord cu Andreea, vezi ca ada a spus "chiar daca ei indeplinesc toate clauzele din contract"...
De ce se mai fac, atunci, contracte, daca toata lumea se poate razgandi dupa propriul plac?
E si impotriva firii si logicii...
ada92 a scris:

2.Pot incheia un contract de donatie a unui imobil impartindul in mod egal intre sotul si sotia celui cu care inchei contractul, cu clauza de intretinere. As dori sa stiu daca pot sa ma rasgandesc chiar daca ei indeplinesc toate clauzele din contract.

De răzgândit puteţi să vă râzgândiţi, dar legea nu vă este favorabilă, în sensul că, dacă debitorul întreţinerii îşi îndeplineşte toate obligaţiile asumate prin contractul de donaţie, nu aveţi motiv pentru ca instanţa să anuleze contractul, astfel că acesta rămâne irevocabil. Doar dacă, debitorul nu-şi îndeplinşete obligaţiile asumate, creditorul obligaţiei poate solicita instanţei anularea contractului. Altfel spus, oricine se poate răzgândi dar nu înseamnă că legea îi şi permite acest lucru, dacă nu este motivat, deoarece contractuil este legea părţilor...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea contractului de donatie  ROSA ROSA In cazul in care, mama mea anuleaza contractul de donatie si imi face contract de vanzare- cumparare cu clauze de intretinere si moarte in care sa fie trecuta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daniel.tim daniel.tim asi dori sa vintreb ...parintii mi-au facut act de donatie pe casa cu clauza de intretinere,mai am o sora ,dupa moarte parintilor se poate strica actul?face ... (vezi toată discuția)
Contract de instrainare a bunului cu conditia intretinerii pe viata maicik maicik am incheiat un contract de instrainare a bunului cu conditia intretinerii pe viata cu o batrina care spune ca nu are rude,a fost autentificat notarial,pot sa ... (vezi toată discuția)