in anul 2000 mai exact in noiembrie de 2000,sora mea a pacalit mama mea care era divortata de tatal meu de cca 30 de ani sa-i faca un contract de vanzare-cumparare doar pentru a ma desmosteni pe mine unica sa sora.In acel moment locuiam impreuna cu mama mea si cei doi copii ai mei de 9 si respectiv 5ani.Precizez ca mama mea nu-si aminteste cum a semnat acel act,deoarece inainte luase o pastila din mana surorii mele.Dar in urma semnarii actului de vinzare-cumparare rezulta ca mama mea nu a primit nici un ban,cu toate ca in actul de vinzare cumparare se precizeaza ca a incasat banii.Din acel moment am dat in judecata propria mea mama in disperare de cauza aducind dovezi ca pe durata locuirii impreuna cu ea la acceasi adresa am adus imbunatatiri sumstantiale la imobil.Am cistigat procesul,dar deoarece sa dovedit ca mama mea nu a incasat nici un ban,asa ca nu a avut sa-mi dea banii.Toti acesti ani mama mea asteptat macar un semn de viata din partea fiicei caruia ii vinduse casa,deoareca avea in acel moment propria proprietate la mica distanta de casa parintesca,si care nu a vrut decit sa o aiba pe numele ei,nelocuind nici intru-un moment in noua locuinta,mai mult de atit,lasind-o sa se degradeze si punind in pericol chir si viata mamei mele,deoarece se afla intr-o stare de degradare avansata,iar acoperisul sta pe punctul de a cadea.In aceeasi curte se mai afla o casa care nu afacut obiectul vinzarii deoarece a fost constuita dupa divortul parintilor mei si care in actele de vinzare-cumparare nu face obiectul vinzarii dar cum in acel act se stipuleza ca atit casa veche cit si terenul aferent au fost vindute rezulta ca nu ia-u fost lasate celeilalte case in care mama mea a locuit inca de la constructia ei din anii 1980 nici macar o iesire sau o ale de acces spre strada.Intrebarea mea este urmatoarea,cin cadastrul a facut documentele necesare vanzarii,nu au vazut existenta unei cladiri care nu faceau obiectul vinzarii,si daca nu au vazut cum se poate remedia situatia deoarece mama mea nu poate zbura de la casa pina la strada asa cum sora mea a insinuat dupa ce si-a vazut actele in mana
Proprietarii din acte ai casei nevandute vor solicita instantei, in contradictoriu cu sora dvs.instituirea unui drept de servitute pe teren pana la acea locuinta. Se va efectua o expertiza .Hotararea se va intabula in cartea funciara. Dar poate ca in actul acela de vanzare catre sora dvs. mama si-a rezervat vreun drept de habitatie viagera si atunci nu mai e nevoie de actiunea in servitute .
va multumesc frumos pentru raspuns,mama mea a intentat proces de curand dar nu stiu prea multe deoarece eu am fost nevoita sa plec inca din februarie de 2001 in spania dar nu am uitat in nici un moment ca am o mama batrina si bolnava in Romania trimitindu-ii bani lunar si avind grija de ea deoarece strea sanatatii ei sa agravat in urma acestui act.Pina la urma toata cum zic eu o MAMA e doar una iar eu pling in fiecera zi cu gindul la ea, si prin ce trece doar pentru ca a fost pacalita intr-un mod foarte rusinos.Eu mi-am iertat mama dar nu pot sa uit avaritia singurei mele surori pe care am ajutat-o ffffffffffffmult si care in loc de recunostinta,nu are inima.Chiar mama mea spune ca eu am doua inimi si ea nici una.Vorbesc in cunostinta de cauza deoarece atit in Romania cit si aici am ajuta multe persoane aflate la necaz si am fost generosa tocmai datorita faptului ca am fost lovita sub centura de cine ma asteptam cel mai putin.
Nelamurire
melycanu
Buna ziua! In urma retrocedarilor tatal meu(parinti mei sunt divortati din 1984) impreuna cu sora lui au primit bani si dividente...Am inteles ca sora lui la ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune
avonela
desi s-a intamplat demult e o rana pe care nu reusesc sa o inchid...
IN 1993 IANUARIE a decedat tatal meu subit-comotie cerebrala.Eu treceam cu familia mea ... (vezi toată discuția)