avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare-cumparare valabil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare-cumparare valabil?

In anul 1960 parintii mei s-au casatorit,dar in 1978 s-au divortat.In hotarirea de divort cu copii (2)care a ramas definitiva si irevocabila,se specifica ca tatalui meu i-a apartinut vina,si totodata declarind ca nu are nici o pretentie de partaj deoarece mama mea a avut o contributie mult mai mare ca el la constructia casei,(el fiind mai tot timpul plecat in delegatii prin tara)si ca bunurile comune,casa+teren aferent sa-i ramina mamei si noua copiilor,fiind obligat si la plata pensiei de intretinere.Intrebarea mea este urmatoarea:tatal meu renuntind si fiind consemnat in hotarirea de divort acest lucru,avea dreptul de a vinde casa+terenul ca si proprietar alaturi de mama mea in anul 2000.O vinzare-cumparare deghizata,fiind de fapt o donatie.Dar revin,tatal meu mai avea acest drept la care renuntase cel de proprietar?Asa zisa cumparatoare este de fapt sora mea mai mare.In momentul semnarii actelor de vinzare-cumparare,mama mea stia ca merge sa semneze asigurarea pentru casa,fiind surprinsa sa-l gaseasca acolo si pe tatal meu.Imprejurarile au fost destul de dubioase,deoarece mamei mele i s-a cerut sa semneze acele acte fara a i se da posibilitatea de a le si citi,pe motiv ca atit notarul,cit si sora mea impreuna cu tatal meu se tot uitau la ceas si spuneau intruna ca e f.tarziu si ca i se va citi mamei mele( dar sa semneze odata).Si intradevar la iesirea din notariat sora mea i s-a adresat mamei :acuma unde pleci,ca doar nu mai ai casa.Cind a revenit in ziua urmatoare la acelasi notar pentru a-i cere lamuriri,acesta i-a spus :daca ai semnat acuma ce sa-ti mai fac?In schimb sora mea foarte generoasa,a lasat-o sa locuiasca in continuare pe mama mea in casa,deoarece sora mea are propria ei casa si nu avea nevoie decit sa-i faca acte pe numele ei.Dealtfel nici nu a trecut sa isi mai vada mama vreodata sau sa-i dea telefon.Din acest motiv mama mea vrea sa-i strice actele,dar sora mea este favorita tatalui meu care nu este de acord.Pentru ca impreuna au pacalit-o pe mama mea.De aceea intrebam se poate invoca la proces faptul ca tatal meu renuntase la dreptul de proprietar si acest fapt este mentionat in hotarirea lor de divort?
Ultima modificare: Vineri, 15 Aprilie 2011
ContSters201418, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters201418 , utilizator 12:03, 15 Aprilie 2011
Pai daca era trecut in actele casei ca fiind si el proprietar si mama dvs nu a facut schimbarea actelor pe seama hotararii de divort din 78 si nu a trecut bunurile pe numele ei, da, trebuia si el sa semneze in mod obligatoriu acel act, chiar daca renuntase la proprietate. Vina o poarta mama dvs care nu si-a modificat actele casei.
mhhh,da dar cine s-a gindit ca propriul tau copil sa-ti faca asa ceva?cam astea au fost si cuvintele mamei mele,avind in vede ca tot ce s-a intimplat si la notariat nu prea miroase a bine.Dar ma rog daca intenteaza proces impotriva surorii mele cu dovezile pe care le are momentan si martorii fiind vecinii de o viata care au trait ca si fratii,crede-ti ca ar avea vreo sansa?Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinzare cumparare ALOE ALOE As dorii un sfat calificat pentru urmatoarea situatie. Mama a murit acum 10 ani si nu s-a facut nici un act de succesiune. Atit eu cit si sora mea am fost ... (vezi toată discuția)
Acte mostenire sssilvia sssilvia Buna ziua , am o intrebare , caut un raspuns , mama mea are o casa mostenita de la parinti ei cu act de vinzare cumparare dar pe jumatatea casei din 1995 si pe ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa decesul unui parinte marietaciolan marietaciolan Buna dimineata,va rog sa-mi expicati si mie ce mai pot face in urmatorul caz: tata a decedat acum 15 ani,am fost 4 frati dar o sora a decedat si am ramas 3 ... (vezi toată discuția)