avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art.61 lit.\"a\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art.61 lit."a"

Cat de grav este ca am fost concediata conform articolului 61 litera a?Ce posibilitati am sa mai fiu angajat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:08, 31 Martie 2011
1. Nu e nici o nenorocire, nici un motiv pentru a nu mai fi angajata.
2. Noul angajator nu are de unde sa stie (ca nu se mai folosesc carnetele de munca).
3. Daca va intreaba ii puteti spune adevarul, pentru ce ati fost concediata disciplinar (ce abatere de la Regulamenul intern ati savarsit).
Am plecat la munca in italia si sefa de sectie a aflat si ma spus la cei de sus de la birouri.
Faptul ca ati plecat in Italia nu este un act de indisciplina ci faptul ca ati lipsit nemotivat de la serviciu si de aceea ati fost concediata disciplinar.
Multumesc mult.Acum sper ca ma pot angaja fara probleme.In italia am lucrat 2 ani cu contract de munca pot avea anii lucrati pe cartea de munca sau cum se procedeaza probabil voi avea si somaj din italia dar trebuie sa ma intorc sa imi depun actele pentru somaj.
1. Informaţii privind obţinerea indemnizaţiei de şomaj în Italia gasiti aici :
[ link extern ]

2. Pentru a putea beneficia si de avantajele cerlor doi ani de munca in Italia, trebuie sa solicitati un formular european E207.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie cu somajul pol ileana pol ileana daca societatea a beneficiat de conventie cu somajul la angatarea mea cum procedez ca sa plec mai repede de 3 ani din firma fara sa afecteze firma si sa ... (vezi toată discuția)
Lipsa de la servici mai este sanctionata?!!!! petrans petrans buna ziua, Avem probleme cu un angajat recalcitrant si foarte agresiv pe care conform art.61 lit A) il putem concedia pentru agresivitate verbala si fizica ... (vezi toată discuția)
Nerespectare preaviz somaj ana_frincu ana_frincu Buna ziua, S-a emis catre un angajat instiintare cu privire la desfiintarea locului de munca si imposibilitatea acordarii unui alt loc de munca in cadrul ... (vezi toată discuția)