avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Actiuni la o firma privata din strainatate!
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Actiuni la o firma privata din strainatate!

Salut,

Ce implicatii sunt daca am actiuni la o firma privata din Olanda?
Care este procedura prin care pot obtine acele actiuni?
Ce se intampla daca firma intra in faliment sau are datorii pe care nu le poate achita?

Multumesc,
Bogdan.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
udrescu_bogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: udrescu_bogdan , utilizator 17:26, 31 Martie 2011
Daca vorbiti de actiuni inseamna ca societatea este fie societate pe actiuni fie in comandita pe actiuni ( va trebui sa ne precizati dvs care dintre variante este corecta). De asemenea trebuie sa ne precizati daca e o societate listata sau nu la bursa pentru a va preciza cum puteti obtine actiunile.
Daca firma intra in faliment efectele asupra dvs/ patrimoniului dvs difera in functie de timpul de societate ( daca e soc in comandita pe actinui precizati-ne ce fel de actionar intentionati sa deveniti: fie comanditar fie comanditat).
Va multumesc pentru raspunsul rapid!

Societatea nu este listata la bursa.

Actiunile o sa le cumpar. Cu alte cuvinte pot spune ca investesc in aceasta firma cu scopul de a o face sa creasca, sperand apoi la profit.

Nu stiu nimic legat de comandita. In cazul in care firma este profitabila o sa-mi primesc partea mea in functie de procentul actiunilor pe care le voi detine. Cel putin aceasta este discutia pe care am avut-o cu firma respectiva. Daca din contra va fi neprofitabila sau va avea datorii nu stiu in ce masura voi fi implicat. Aspectul acesta nu l-am discutat si mi-a venit in minte inainte sa va scriu.

De asemenea nu stiu nici procedura prin care pot obtine acele actiuni. Ce acte implica. Trebuiesc traduse? etc... Mi-ar prinde bine sa stiu toate astea inainte de a merge efectiv si a cumpara acele actiuni.

Va multumesc,
Bogdan.
S-ar parea ca este vorba despre o societate pe actiuni. Intrucat societatea este in Olanda achizitionarea de parti sociale este guvernata de legea olandeza, aceasta stabileste actele necesare. Probabil veti avea nevoie de un cazier judiciar cu apostila, acesta va fi tradus in Olanda de traducator autorizat . Daca nici unul dintre consultantii de pe acest forum nu cunoaste reglementarile olandeze atunci va trebui sa contactati un avocat olandez care sa va spuna daca va trebui sa obtineti din Romania si alte documente, majoritatea documentelor se vor intocmi in Olanda (sau va pot oferi informatii reprezentantii acelei firme, desi mai bine ati apela la o persoana neutra).
Daca societatea intra in faliment atunci cel mult veti pierde capitalul social subscris de dvs. ( repet- cele de mai sus sunt valabile daca societatea e societate pe actiuni).

Succes!
Va multumesc frumos pentru raspuns, si sper ca totul sa fie in regula in final! :)

Toate cele bune!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract individual de munca, sau contract de administrare? marian27 marian27 Buna ziua! In ce conditii se poate face angajarea unei persoane intr-o societate comerciala ca administrator avand functie de director? Cum ar fi mai ... (vezi toată discuția)
Srl sau snc pentru o firma intermediatoare? ibanica ibanica Buna ziua! Sunt cetatean roman si as dori sa infiintez, in parteneriat cu un cetatean strain, o firma in Romania care sa aiba ca obiect de activitate ... (vezi toată discuția)
Cum se vinde o actiune de la o societate pe actiuni? glo glo O mama are o actiune la o soc comerciala pe actiuni. Vrea sa o vanda fiicei. unde trebuie sa mearga sau cum se procedeaza? se poate prin inscris sub ... (vezi toată discuția)