avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1234 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acoperis bloc

buna ziua,am o mare dilema si nu stiu cum sa procedez.
Locuies intrun bloc cu 10 etaje la ultimu etaj!cum in perioada asta,ploua ffff mult,imi ploua si mie in apartament!firma care a reparat acoperisiul nu este de gasit cum spun cei de la asociatie!nu asta e problema mea..ci:daca o sa se repare acoperisul,cine imi zugraveste mie apartamentul?am dreptul asta?pot sa ii(asociatia_) dau in judecata?din cate am vb cu seful de scara-nici o sansa baiete- asta a fost raspunsul lui!ce ma sfatuiti sa fac?am vreo sansa sa imi apar drepturile in instanta?adica...legal,am dreptul sa mii se repare si zugraveala?multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: grandanat , utilizator 13:21, 1 Aprilie 2011
nu trebuie sa va duceti personal la firma care a reparat acoperisul, cereti de la asociatie numele firmei cu toate datele (sediu, c.u.i.) si deschideti actiune in instanta impotriva firmei.
am cerut si mi sa spus ca firma nu mai exista(am impresia ca e o marlanie totala)ca a intrat in faliment si ca nu o mai gasesc nici ei....asa ca asta nu ma ajuta pana acum!
In temeiul art 10 din L nr 230/2007
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei de proprietari ai au acces la cerere,la orice document al acesteia

Daca va aflati in termen legal de garantie a lucrarii, aveti dreptul sa solicitati presedintelui de asociatie sa desfasoare demersuri catre executant in directia remedierii deficientelor la lucrare la acoperis
Functie de interesul presedintelui de asociatie ,aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul de specialitate din primarie
Pe viitor pentru preintampinarea de astfel de situatii,incheiati asigurare facultativa locuinta
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
goe_07, utilizator
nu mai este in garantie!cum ar trebuii formulata o cerere catre presedintele de asociatie pt a intocmi demersurile reparatii acoperisului?
Am citit si celelalte raspunsuri;; Eu am spete asemanatoare. Potrivit Legii Nr.230/2007 si a HG nr.1588/2007 'acoperisul" de care vorbiti este proprietate comuna si, asociatia de proprietari prin organele de conducere raspund de administrarea proprietatii comune. Contractul cu firma a fost un raport juridic intre asociatie si firma, si deci; nu, intre d-voastra si firma. In instanta nu aveti calitate procesuala activa , pentruca nu exista raport juridic intre parti, nexistand raport juridic nu exista nici raport de cauzalitate.
Dumneavoastra puteti actiona in instanta Asociatia pentru neglijenta in administrarea proprietatii comune si va creat prejudicii.(am consultat si jurisprudente in sensul aratat).
Oricum daca doriti sa va recuperati daunele consultati un avocat din Baroul localitatii D-voastra.#-o:(
Asta este parerea mea

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis doru6 doru6 Stiu ca s-a mai discutat acest aspect, insa totusi nu m-am lamurti. Stau la etajul 4, intr-un bloc de 4 etaje, vreau sa spun ca ne ploua in casa de ani buni, ... (vezi toată discuția)
Asociatia de proprietari ma cheama in instanta ContSters80880 ContSters80880 Buna ziua, Am un ap. la ultimul etaj si in ianuarie 2010 a inceput sa se ude tavanul.Am sesizat verbal presedintele de asociatie si admin. insa nu s-a ... (vezi toată discuția)
Constructie acoperis de bloc Buna ziua As dori sa stiu daca la constructia unui acoperis de bloc avand proiect toate actele in regula trebuie sa participe toti locatarii din bloc (cu ... (vezi toată discuția)