avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA modalitate de calcul pentru stabilirea depasirii ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

modalitate de calcul pentru stabilirea depasirii plafonului de scutire tva

Buna ziua,

Sunt PFA cu norma de venit si neplatitor de TVA. Am inceput activitatea in luna noiembrie 2010. Pentru a stabili depasirea pragului de scutire TVA iau in calcul
incasarile pe noiembrie + decembrie si compar cu 35.000 euro / 12 luni * 2 luni de functionare ? Sau vad daca in 12 luni de la inceperea activitatii incasarile depasesc 35.000 euro?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nz_pfa , utilizator 18:20, 31 Martie 2011
prima varianta este cea corecta.
in cazul dvs. plafonul pentru anul 2010 era de 20.000 lei.
daca l-ati depasit, trebuia sa solicitati inregistrarea in scopuri tva pana pe data de 10 ian 2011, iar codul de platitor tva il primeati incepand cu 1 feb 2011.
Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
nz_pfa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - depasit plafonul de scutire pt. neplatitor pfa LoLuTz LoLuTz Buna ziua, Am deschis un PFA in Noiembrie 2011 impozitabil la norma de venit si neplatitor TVA, iar in decembrie am facturat 50.000lei spre o firma din ... (vezi toată discuția)
Neplatitor sau platiror tva? monica2diana monica2diana Am infiintat si inregistrat o societate in august 2007 ca neplatitoare de TVA. In iunie 2008 sunt anuntata printr-o adresa de la Finante ca am devenit ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva sau nu ? teatrul de varietati srl galati teatrul de varietati srl galati Teatrul de Varietati srl Galati- in anul 2007 a depasit 130 000 lei si dupa noul cod fiscal am fost informati ca vom deveni platitori de TVA; dar ... (vezi toată discuția)