avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA PFA - depasit plafonul de scutire pt. neplatitor PFA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

PFA - depasit plafonul de scutire pt. neplatitor PFA

Buna ziua,

Am deschis un PFA in Noiembrie 2011 impozitabil la norma de venit si neplatitor TVA, iar in decembrie am facturat 50.000lei spre o firma din Romania si inca 8000 Euro spre o firma din strainatate(US).
Din cate am citit(legea) plafonul de 35.000 euro se calculeaza in cazul meu :
nr luni PFA deshis in 2011 * 35.000 EURO / 12 deci ar veni ~3 luni * 35.000 euro / 12 = 8750 EURO. Deci evident l-am depasit.
In cazula asta conform legii ar trebuii sa ma declar la finante platitor de TVA pentru ca am depasit plafonul si sa depun declaratia 070 pana in 10 Ianuarie 2012.
Avand in vedere ca codule CAEN al meu nu se mai gaseste in lista codurilor ce pot fi impozitate la norma as dori sa inchid PFA-ul de tot. In acest caz ar mai trebuii sa merg sa ma declar platitor de TVA? sau ma pot duce direct sa inchid PFA si eventual apoi sa le zic ca am depasit...
Trebuie sa le platesc ceva taxe pt. ca am depasit plafonul?

Multumsc anticipat.

Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 21:22, 4 Ianuarie 2012
este corect cum ati gandit, depasind plafonul in decembrie, pana pe data de 10 ian. trebuie sa depuneti 070, iar codul de tva va fi valabil incepand cu 1 feb.
puteti radia PFA-ul de la registrul comertului fara nicio problema dupa parerea mea si veti plati doar taxele pentru efectuarea radierii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate de calcul pentru stabilirea depasirii plafonului de scutire tva nz_pfa nz_pfa Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si neplatitor de TVA. Am inceput activitatea in luna noiembrie 2010. Pentru a stabili depasirea pragului de scutire ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit - depasit plafon 35000 euro x-men x-men Buna seara, Am si eu o intreabare urgenta, daca puteti sa ma ajutati va rog: Eu lucrez in domeniul IT si activatatea PFA-ului pe anul acesta a constat in ... (vezi toată discuția)
Pfa - cum se trece norma de venit - sistem real ? deliacrin deliacrin Buna Daca un PFA incaseaza peste 100.000 euro in anul anterior este obligat sa treaca la sistem real. Aceasta limita se pondereaza cu perioada lucrata? ... (vezi toată discuția)