avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie pentru limita de varsta sau pensie anticipata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie pentru limita de varsta sau pensie anticipata?

Buna ziua

Am o ruda de sex masculin nascut la data de 07.12.1951
Stagiul complet de cotizare {conf.Lg19/2000 }35 ani 0 luni
Total stagiu de cotizare realizat :37 ani 2 luni 18 zile
in gr.2 .26 ani
conditi normale 3 ani 3 luni 19 zile
stagiu asimilat 1 an 4 luni 29 zile
Plus 8 ani pensie invaliditate gradu 2 ,pana acum cand a fost taiat de I.N.M.R.C .

Vreau sa stiu cand poate iesii la pensie limita varsta sau macar anticipata daca se poate .
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
simpatyk, utilizator
Cel mai recent răspuns: simpatyk , utilizator 22:29, 31 Martie 2011
Daca are 26 de ani in grupa II-a si sunt in procent de 100%,atunci beneficiaza de o reducere a varstei standard de pensionare de 6 ani din 65.Deci limita de varsta la 59 de ani(conditie indeplinita).Conditia de stagiu de 35 de ani este si ea indeplinita.
Va multumesc pentru raspuns Dle Carp Mircea=D>=D>=D>
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
simpatyk, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiul de cotizare la casa de pensii marianbadicu marianbadicu Buna ziua, Am 33 de ani vechime(stagiul de cotizare), dintre care 12 ani si 7 luni in grupa 1 si 5 ani si 6 luni in grupa 2. Avand in vedere prevederile ... (vezi toată discuția)
Cand voi putea iesi la pensie? svarluga svarluga Buna ziua, As dori sa-mi spuneti cand voi iesi la pensie cu urmatorul stagiu de cotizare si eventual sa platesc diferenta stagiului de cotizare. Data ... (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie? rupa rupa am vîrsta de 59 ani (13/09/1955). si ca vechime în munca 37 ani . Întrbabare - cind aș putea sa ma pensionez , indiferent de tipul de pensionare / ... (vezi toată discuția)