Am 33 de ani vechime(stagiul de cotizare), dintre care 12 ani si 7 luni in grupa 1 si 5 ani si 6 luni in grupa 2. Avand in vedere prevederile art. 18 din legea 263/2010 actualizata, mai este necesar sa cotizez pana la 35 de ani stagiul complet de cotizare conf. art. 53(3)?
Carp Mircea
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu.
12 ani grupa I aduc un stagiu aferent de 6 ani(6 luni/an).
5 ani grupa II aduc 1 an si 3 luni (3 luni/an).
33+6+1 si 3 luni = 40 de ani si 3 luni total stagiu de cotizare.
Ce intrebare ati pus la CNPP ?
De cand s-a desfiintat portalul "Intrebari si raspunsuri" CNPP raspunde foare greu.
Am si eu intrebari de aproximativ 2 luni care asteapta raspuns.
Eu am cerut reinfiintarea portalului.
Raspunsul a fost ca s-a imbunatatit considerabil comunicarea de cand s-a desfiintat portalul.
Precizati:
Sexul, ziua, luna si anul nasterii.
Nu ati postat datele cerute de mine si nici nu ati avut incredere in raspunsul meu.
Legea 263/2010
Articolul 17
(1) Constituie stagiu de cotizare si perioada suplimentara la vechimea in munca sau la vechimea in serviciu acordata in baza legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001 pentru perioadele realizate in grupa I, a II-a
Legea 3/1977
Art. 16
Persoanele care au lucrat cel putin 5 ani in grupele I si II de munca au dreptul sa li ia in calculul vechimii in munca, pentru fiecare an lucrat in aceste grupe: un an si sase luni pentru grupa I sau un an si trei luni pentru grupa II. In aceste cazuri nu se reduce limita varstei de pensionare.