avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA DEDUCERE TVA LA INTREPRINDERI INDIVIDUALE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

DEDUCERE TVA LA INTREPRINDERI INDIVIDUALE

Va rog sa imi spuna cineva autorizat, daca am voie sa deduc tva-ul la combustibilul consumat de masinile care desfasoara activitate in intreprindere individuala , pe baza de contract de comodat? IMPORTANT- masinile , sunt : una este autoutilitara pt transport muncitori si tamplarie , iar cealalta este autoturism folosit de agentul de vanzari (deci pe teren).
Eventual, ar fi bine sa imi indicati si legea care si ce prevede in legatura cu asta.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 17:25, 31 Martie 2011
Daca autoutilitara are o greutate maximă autorizată mai mare de 3500 kg si nr. de locuri mai mare de 9 - cheltuiala cu combustibilul este deductibila si la fel si TVA-ul aferent.
Pentru autoturismul utilizat de agentul de vanzari, cheltuiala cu combustibilul este deductibila si la fel si TVA-ul aferent.

Codul Fiscal art. 48 alin. 7 lit. l^1 si art. 145^1 alin. 1.
Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
Ana Muntianu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare auto ella2389 ella2389 Buna. Am nevoie urgent de un raspuns... mi-am cumparat o masina sh pe firma iar contabilul imi spune ca nu am drept de deducere tva... Mentionez ca firma mea ... (vezi toată discuția)
Deducere tva Aurel Aurel Aurel Aurel Buna ziua, Doresc sa achizitionez un autoturism nou, pe SRL! TVA-ul se deduce doar daca fac achizitia in sistem leasing? Din cite am auzit asta ar fi ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)