Am avut o tamponare usoara cu un Logan proprietate, am intocmit Constatarea amiabila,dar am reparat autoturismul fara sa-i fac poze.
Agentul de asigurare,arogant si secretoman,a constatat ca nu a fost din culpa mea, a facut poze cu masina reparata dar a spus ca neaparat trebuie sa faca procesul verbal la sediul firmei lui.
Intrebari:
1.Nu se putea intocmi declaratia pe loc?Este dificil sa merg deoarece asta inseamna sa mai pierd o zi de la munca, dupa cea pierduta cu constatarea pe teren.
2.Ce se intampla daca nu dau/semnez aceasta declaratie.
Multumesc anticipat.
Aici nu aveti dreptate. In cazul unui eveniment trebuia sa va prezentati la asigurator pt a deschide dosar de dauna si apoi se faceau poze la masinile avariate si vi se dadeau documente de introducere in reparatie. Daca era necesar inspectorul de dauna mergea la locul evenimentului, confirma ca lucrurile consemnate de dv in declaratie sunt reale si stabilea vinovatia celor implicati in eveniment. Si aceste documente nu se fac pe genunchi sau pe capota masinii.
Introducerea in reparatie se face pe baza unei autorizatii emisa de asigurator
Autorizatia de introducere se da de catre inspectorul de dauna dupa ce constata avariile, intocmeste procesul verbal de constatare a avariilor si face fotografii autoturismului avariat
Toate aceste operatiuni se fac numai dupa ce inspectorul de daune deschide un dosar de dauna
Pentru deschiderea dosarului de dauna trebuie sa se prezinte ambii conducatori auto la societatea unde vor completa formularul de constatat amiabil.
Se pare ca dvs. ati sarit unele etape si este posibil sa suferiti consecintele.
Reparatia trebuia facuta dupa ce inspectorul de daune al societatii respective deschidea dosarul de dauna si avariile erau constatate de catre acesta. Deasemenea la dosar trebuiau si fotografiile masinii avariate