avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... inspector de dauna in cazul tamponarii usoare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

inspector de dauna in cazul tamponarii usoare

Am avut o tamponare usoara cu un Logan proprietate, am intocmit Constatarea amiabila,dar am reparat autoturismul fara sa-i fac poze.
Agentul de asigurare,arogant si secretoman,a constatat ca nu a fost din culpa mea, a facut poze cu masina reparata dar a spus ca neaparat trebuie sa faca procesul verbal la sediul firmei lui.
Intrebari:
1.Nu se putea intocmi declaratia pe loc?Este dificil sa merg deoarece asta inseamna sa mai pierd o zi de la munca, dupa cea pierduta cu constatarea pe teren.
2.Ce se intampla daca nu dau/semnez aceasta declaratie.
Multumesc anticipat.

Ultima modificare: Joi, 31 Martie 2011
sorhino, utilizator
Cel mai recent răspuns: tessa888 , utilizator 15:05, 10 Mai 2011
Aici nu aveti dreptate. In cazul unui eveniment trebuia sa va prezentati la asigurator pt a deschide dosar de dauna si apoi se faceau poze la masinile avariate si vi se dadeau documente de introducere in reparatie. Daca era necesar inspectorul de dauna mergea la locul evenimentului, confirma ca lucrurile consemnate de dv in declaratie sunt reale si stabilea vinovatia celor implicati in eveniment. Si aceste documente nu se fac pe genunchi sau pe capota masinii.
Introducerea in reparatie se face pe baza unei autorizatii emisa de asigurator
Autorizatia de introducere se da de catre inspectorul de dauna dupa ce constata avariile, intocmeste procesul verbal de constatare a avariilor si face fotografii autoturismului avariat
Toate aceste operatiuni se fac numai dupa ce inspectorul de daune deschide un dosar de dauna
Pentru deschiderea dosarului de dauna trebuie sa se prezinte ambii conducatori auto la societatea unde vor completa formularul de constatat amiabil.
Se pare ca dvs. ati sarit unele etape si este posibil sa suferiti consecintele.
Reparatia trebuia facuta dupa ce inspectorul de daune al societatii respective deschidea dosarul de dauna si avariile erau constatate de catre acesta. Deasemenea la dosar trebuiau si fotografiile masinii avariate
Exista si cazuri in care asiguratorii RCA pot acorda despagubiri in asemena situatii avind ca baza legala Art. 42 din Ord. 5.
Multumesc pentru raspuns.
Agentul a trimis dosarul la Bucuresti fara declaratie, iar urmatorii pasi nu-i cunosc.

Alte discuții în legătură

Dilema procedura asigurare sebastian4hc sebastian4hc Buna ziua. Saptamana trecuta am avut un accident, am lovit o masina din spate, vina fiind in totalitate a mea. Am facut amiabila, masina avea radiatorul spart ... (vezi toată discuția)
Accident, daune minore, constat amiabil. Îmi pot repara mașina înainte de programarea pentru constatarea daunelor? dieter-adrian dieter-adrian Buna ziua. In weekend am avut un mic accident,tamponare. Mergeam in coloana,cel din fata mea a franat brusc,incercand sa evite alta masina care a semnalizat ... (vezi toată discuția)
Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)