avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vanzari prin MoneyBokers si PayPal - inregistrarea lor ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vanzari prin MoneyBokers si PayPal - inregistrarea lor in contabilitate.

Deci am contract cu moneybokers, ambele conturi sunt facute cu datele firmei si pe firma.

O sa va dau foarte concret exemplu cu banii care intra si cu pierderile care apar si nu le pot justifica in acte. Comisioanele vor fi putin exagerate pentru exemplificare si nu sunt cele reale.

Vand un serviciu prin PayPal care costa 10 euro. Cand primesc plata prin paypal primesc 10 euro de la clienul x dar paypal imi ia un comision de un euro deci raman cu 9 euro in contul de PayPal.

Problema e daca vreau sa retrag banii in cont bancar mai ma costa 1 euro + 10% la fiecare retragere. deci nu retrag banii acum si la finele luni sau cand se strange suma de 100 - 200 de euro.

Deci vand la 10 insi acelasi serviciu si le facturez 10x 10 euro 100 de euro eu voi avea in contul paypal 90 de euro nu 100, apoi cand retgrag banii in contul bancar mai imi ia 1 euro paypal + 10% adica ajung cu 88 de euro in contul bancar. Comisionul bancar nu conteaza ca e vizibile pe extrasul de cont.

O alta problema mai apare din cursul euro care poate fi diferit de la momentul in care vand serviciul pana in momentul in care scot eu banii.

Mai e si problema ca servicu e de incarcare electronica si valorile difera de la 5 la 50 de euro.

Cum pot face in legislatia romaneasca sa imi intre banii in contul firmei, si sa poata fi justificati in acte. Problema apare ca nu incasez atatia bani cat facturez si mai putin, asfel in actele contabile apare o lipsa de bani.


Solutia pe care am aleso temporar a fost sa vand serviciu sa ii dau omului chitanta si factura ca si cum mi-ar da banii in mana, deci platit impozite etc, iar banii incasati in paypal intrau un contul meu personal, nu mai conta pierderea aferenta.

Dar se pare ca fiscul cin UK vrea sa poata verifica conturile de MB si pot apare neintelegeri si belele chiar daca eu am platit la stat impozite pe sume mai mari decat am incasat in realitate. Caut sa fiu 100% legal nu 99.9% dar nu gasesc solutii de nici o culoare in legislatia romaneasca.

Cel mai recent răspuns: Haotik , utilizator 11:12, 17 Iunie 2008
Haotik a scris:

Cum pot face in legislatia romaneasca sa imi intre banii in contul firmei, si sa poata fi justificati in acte. Problema apare ca nu incasez atatia bani cat facturez si mai putin, asfel in actele contabile apare o lipsa de bani.


Solutia pe care am aleso temporar a fost sa vand serviciu sa ii dau omului chitanta si factura ca si cum mi-ar da banii in mana, deci platit impozite etc, iar banii incasati in paypal intrau un contul meu personal, nu mai conta pierderea aferenta.



Trebuie sa intelegeti ca suma inscrisa pe factura si incasata prin banca este aceeasi. Dar e normal sa vi se retina comisioane, asta este politica unei banci, din asta traieste. In contabilitate se inregistreaza comisioanele care vi se retin de banca cat si diferenta de curs valutar. Aceste cheltuieli se scad din venitul d-voastra, iar impozitul se calculeaza la diferenta. Nu exista lipsa banilor. Angajati un contabil, el stie ce are de facut.
Dar comisioanele PayPal unde se pot inregistra? Cele bancare asa cum am spus se vad pe extrasul de cont nu e problema. Dar cele de la PayPal nu se vad nicaieri, deci nu le pot justifica.
Nu se poate, trebuie sa se regaseasca intrun document aceste comisioane retinute.
Comisioane PayPal pe care le platesti tu (ai nevoie de cont Premier sau Business)
*** Primiri: 1.9%-3.4% + 0.35 EUR pt fiecare plata
*** Retrageri: 2 EUR + 2.5% pt schimb valutar + ce iti ia banca (0-10 Lei)
Deci PayPal e cu vreo 3% mai scump. La 1000 EUR/luna deja ai platit 360 EUR in plus, intr-un an!
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2008
ContSters42967, utilizator
Stiu comisioanele PayPal, si am cont business, le-am exagerat in exemplu de mai sus pentru a se vedea clar diferentele.

Deci cu legislatia romana in viguare nu poti vinde cu PayPal sau MoneyBookers.

Offf... romania

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare pe srl pentru servicii prestate ca freelancer pe elance / odesk ecaterinamihailovici ecaterinamihailovici ”Am inceput activitatea ca freelancer pe site-urile de genul Elance / oDesk si altele similare. Activitatea a fost inceputa acum un an si am inceput usor, ... (vezi toată discuția)
Facturare pe pfa/srl pentru servicii prestate ca freelancer dorincornea dorincornea Vreau sa incep activitatea ca freelancer prin servicii de genul oDesk / Elance si altele similare si am cateva intrebari legate de modul in care ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Diferente intre factura si incasare cristian_conea cristian_conea buna ziua, am emis factura unui client turc in valoare de 575 euro + 109,25 euro TVA = 684.25 euro. am primit in cont 659,25 euro (mai putin cu 25 euro), ... (vezi toată discuția)