Buna ziua,
Am un magazin alimentar deschis de curand, si ieri am primit vizita inspectorilor OPC.
Nu aveam puse la legume si fructe etichete cu tara de provenienta, iar la produsele vrac etichetele de pe cutii cu data expirarii. Au lasat o invitatie, ca sa ma duc la sediul lor.
Stiti daca pentru aceste mici "nereguli" pot primi amenda? Si care ar fi suma maxima a amenzii?
Multumesc.
D-le depinde cum considera cei de la OPC. Este si in functie de comportamentul D-voastra, Daca veti colabora si o sa-i rugati ca sunteti la prima abatere, si sunteti cu firma la inceput, promitandu-le, ca o sa va corectati si pe viitor nu se va mai intampla astfel de abateri, poate o sa va dea un avertisment,,,Depinde de situatie,,,:(
Au zis ca ieri a fost ultima zi din luna si ca trebuie sa predea situatiile, si in concluzie imi vor trimite PV prin posta, si daca platesc in 48 de ore dau numai 500 de lei.
Cum pot sti daca totusi au facut un abuz si amenda poate fi mai mica de 500 de lei?
Ce lege pot consulta?
Au mai controlat si alte magazine la care au gasit produse expirate si au dat tot 500 de lei amenda.
Doar pentru niste etichete lipsa mi se pare corect sa primesc aceeasi amenda ca pentru produsele expirate.
Multumesc.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Amenda anpc
valentina370
Buna tuturor
am si eu o nelamurire : amenda de la OPC poate avea o valoare mai mica de 500lei?
Am fost vizitata de OPC -detin un magazin alimentar-si s-au ... (vezi toată discuția)