am contestat un pv ptr neacordare de priorit la pietoni fiind inregistrat video. se apropie tremenul si vreau sa stiu daca pot solicita/prezenta in instanta anumite lucruri, si anume:
1. are voie agentul de politie sa deruleze o inregistrare video pe camera montata pe masina ? -i-am spus agentului care m-a oprit ca nu recunosc fapta si a solicitat prin statie derularea inregistrarii si am auzit cand operatoarea din masina pol a spus ca a derulat si ca nu am dreptate. in mod normal nu ar avea voie sa deruleze , dupa parerea mea, inregistrarea trebuie sa fie continua.
2. persoana care opereaza camera video trebuie sa fie atestata?
3. camera video trebuie sa fie omologata?
4. se poate solicita politiei autorizatia pentru prelucrarea datelor cu caracter personal conf legii 677/2001 pentru camera respectiva?
5. poti solicita in instanta ordinul cu care agentii rutieri se afla in misiune in zona respectiva? in ordin trebuie sa scrie tipul misiunii, adica urgenta sau obisnuita? de exemplu, masinile pol erau stationate in locuri interzise.
6. daca pierzi un proces mai poti plati amenda la jumatate?:((
1.De regula nu este obligat.
2.Da,atestat.
3.Tr. buletinul de verificare metrologica a aparatului radar sa fie valabil.. 1 an.
4.Instanta poate cere
5.Ordinele nu mai sunt obligatorii decat pentru sit. speciale.
6.nu.
multumesc ptr raspunsuri , dar:
1. nu este vorba daca este obligat, este vorba daca este corect procedural, adica, in timp ce ar derula , aparatul nu mai inregistreaza alte presupuse incalcari ale regulilor de circulatie
4. ideea este daca pot eu solicita instantei sa ceara politiei aceasta autorizatie, este posibil ca instanta sa nu o solicite, si daca este o solicitare fezabila ptr astfel de inregistrari
6. din moment ce plangerea suspenda executarea nu vad de ce suspendarea nu priveste si termenul de executie. daca se da o hot def si irev nefavorabila care se si comunica cred ca te poti duce in primele 48 ore de la comunicare sa achiti jumatate din amenda. atunci ce rost mai are plangerea impotriva pv stiind si ca poti pierde? unde se mentioneaza acest fapt ca nu poti mai poti achita 1/2 din amenda?
La pct.6 aveti dreptate ca daca ati contestat se suspenda plata pana la hotararea instantei. Parerea mea ca va complicati viata atata timp cat v-au si filmat ca ati fost in defect. Mi se pare lipsit de sens sa incercati acum sa va legati de faptul ca nu trebuia sa deruleze caseta, ca era sau nu autorizat sa filmeze, ca aparatul nu are omologare etc. Si daca in instanta politia va prezenta toate aceste lucruri si va cere si politia sa fiti consemnat mai mult decat au facut-o ei ce veti face atunci? Veti preda permisul pt cel putin 30-60 de zile?
multumesc ptr raspunsul de la pct. 6. pentru restul, parerea mea este ca gresiti cand interpretati astfel. inseamna ca orice plangere impotriva unui pv este sortita esecului din moment ce exista si posibiltatea ca o instanta sa decida aplicarea unor sanctiuni mai mari decat cele consemnate de agentul rutier in pv. permisul este suspendat ptr 30 de zile , nr de puncte amenda si penalizare fiind conf OUG 195, iar marirea perioadei de suspendare se aplica numai in cazul in care pierd procesul si nu predau permisul in cele 15 zile dupa ramanerea hot def si irev. nu cred ca instanta poate decide o perioada mai mare de suspendare sau marirea amenzii si a nr de pct de penalizare. este vorba de un principiu, daca se constata ca aparatul nu era verificat metrologic sau operatorul nu avea atestat , inseamna ca am fost amendat fara o baza legala. agentul rutier putea sa nu mentioneze ca am fost inregistrat video ci numai ca am incalcat anumite reguli de circulatie si atunci plangerea impotriva pv nu mai privea inregistrarea video. tocmai ptr faptul ca am fost filmat am solicitat prezentarea inregistrarii de catre pol.
Inregistrare video
cyan
am o intrebare, poate ciudata. cum se prezinta practic in instanta de catre politia rutiera inregistrarea video a incalcarii unei reguli de circulatie. vine ... (vezi toată discuția)