Sunt proprietarul unui teren pe care primăria îl face pierdut, nu figurează în niciun registru deși, cu 3 ani în urmă, era prezent într-unul. Am o fotocopie cu poziția terenului în registrul agricol. Titlul pe care îl posed este emis din 1945 și aparținea bunicului meu, decedat de 12 ani. Din varii motive, nu s-a reînnoit TP. Cei de la primărie au speculat de faptul că nu s-au făcut până acum demersuri de înnoire a titlului. În noiembrie, anul trecut, am întâlnit o persoană interesată de cumpărarea acestui teren. Am făcut o procură în care îl împuternicisem pe acest om și pt reprezentarea în tribunal și pentru vânzare. Însă am fost neinspirată să stabilesc clauze cu privire la timpii limită. Îmi spune din 2 în 2 săptămâni că se rezolvă în 5 zile și primesc suma prestabilită în procură și încheiem colaborarea. În mod obișnuit, după emiterea unei hotărâri judecătorești de punere în posesie a unui teren, în cât timp își îndeplinește primăria obligațiile cu privire la hotărâre? Poate întârzia așa mult? E posibil ca hotărârea să se expedieze la adresa împuternicitului ? Ar trebui să mă tem că împuternicitul nu e de bună-credință, că recurge la tertipuri,că, în definitiv, pot rămâne fără teren și fără bani ?
Dupa emiterea unei hotarari judecatoresti de constituire/reconstituire comisia locala face o propunere de emitere titlu pe care o transmite comisiei judetene sau prefectului ... mai dureaza ceva timp pana se emite titlul de proprietate.
In ce priveste intrebarea d-voastra ... "daca ar trebui sa va fie teama ... depinde pe cine ati imputernicit ... exista si posibilitatea ca acesta sa-si insuseasca pretul ... situatie in care ce mai probabil o sa ajungeti la instanta.
mi s-a spus ca ar putea dura redactarea hotararii pana la 3 luni, hotarare care este deja pronuntata... si ca emiterea ei ar depinde de "complexitatea celorlalte cauze".
as vrea sa renunt la aceasta colaborare, sa anulez procura de imputernicire incheiata in urma cu 5 luni. in conditiile in care mi s-a acordat un mic acont pentru acest teren de catre imputernicit, pot face acest lucru? (sa renunt la colaborare, restituind suma acordata initial)
Ideea este ca, daca s-a ajuns la stadiul acesta (pronuntarea hotararii - deci aproape de final), i-as putea cere suma totala prestabilita in procura?