avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Litigiu international
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Litigiu international

Va salut,

Urmatoarea situatie: Am convenit cu proprietarul unui autoturism din Olanda (cetatean olandez) sa ma deplasez in Olanda pentru a cumpara de la el respectivul autoturism.In discutiile purtate cu el via e-mail,am insistat sa-mi descrie amanuntit starea autoturismului.
Cand am ajuns in Olanda am constatat ca masina are probleme si ca descrierea proprietarului nu fusese corecta.Bineinteles ca nu am riscat un drum din Olanda in Romania cu aceasta masina asa cum se prezenta,asa ca nu am mai cumparat-o.
Avand in vedere ca vanzatorul m-a indus in eroare,i-am solicitat restituirea cheltuielilor de deplasare in Olanda.Cum acesta refuza,ma gandesc sa-l actionez in judecata. Cum trebuie sa procedez si cum il somez inainte de a declansa actiunea?(somatie prin avocat si/sau executor judecatoresc tradusa in olandeza?).Mentionez ca detin probele(e-mail) din care rezulta indubitabil(recunoaste clar) ca m-a indus in eroare.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters135817 , utilizator 23:18, 31 Martie 2011
Cred ca va trebui sa mai faceti cateva drumuri in olanda k sa il dati in judecata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traducere in olandeza a somatiei de plata Artigas Artigas Va salut, Revin cu o intrebare la care nu am primit raspuns in forum: Am un diferend cu un cetatean olandez domiciliat in Olanda care mi-a produs un ... (vezi toată discuția)
Amenda olanda pentru masina vanduta Lulica Lulica Buna seara In luna martie am vandut o masina \"cu acte in regula\": am facut contract, am radiat masina de la fisc si am primit de acolo viza lor. Din luna ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera Nike_27 Nike_27 Buna seara, Numele meu este Nicolae Morar, sunt din jud. Alba si de curand am intampinat o mare problema la cumpararea unui auto inmatriculat cu nr. ... (vezi toată discuția)