avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 322 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare Imobil
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare Imobil

Am incheiat in luna nov 2010 o polita de asigurare la o soc de asigurari(nu dau numele ). La o luna distanta observ ca podeau baii este inundata atat si peretele din spatele chiuvetei.Culmea... vecinul de sub mine vine si ma anunta ca are tavanul bai si a bucatariei inundat. Chem instalatoru si constata ca teava de scurgere a fost sparta de o caramida (care era blocata in masca) picata de la vecinul de deasupra mea (dansul isi amenaja locuinta)
Bun...ma duc la sigurator...anunt ...vine domnu' inspector si face 2 poze in scarba...pleaca , FARA SA COBOARE SI LA VECINUL MEU si " ma anunta el".
Eu chem firma de constructii ....sparg masca....inlocuiesc teava...zugravesc baia...renoveaza pagubele vecinului...imi da deviz , facturi etc.
Ma duc si le depun la sucursala...depun si cererea de despagubire.....si ... dupa primesc in posta o hartie prin care sunt anunta ca polita mea nu acopera dauna!!!!!!
Va anunt ca polita cuprinde la un paragraf clar unde sunt riscurile asigurate si "accidente ale instalatiilor existente(scurgere, alimentare cu apa etc)" plus o raspundere civila in cuantum de 5000 euro(asta pt vecinul meu).
Ce sa facem....am trimis o reclamatie la CSA si...nimic...
Asteptam un sfat.
Va multumim!
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 13:49, 1 Aprilie 2011
Fixati o intalnire de conciliere, la care consemnati in scris pretentiile, probele precum si pozitia oficiala a asiguratorului privind dosarul de dauna si motivul refuzului.Functie de rezultat, chemati asiguratorul in judecata pentru incalcarea conditiilor contractuale.Se intelege ca va trebui sa aveti un sprijin calificat.Daca ati procedat la reparatii fara acceptul asiguratorului, acesta se poate folosi de acest fapt, pentru a dovedi incalcarea obligatiilor reciproce din conditiile de asigurare atasate politei, prvind procedura derularii intocmirii-rezolvarii dosarului de dauna.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
nucu$, utilizator
Va multumesc frumos pentru raspuns dar vecinul de sub apartamentul meu mi-a si facut o notificare cu privire la inundarea baii si nu mai puteam astepta ca "domnu' inspector" sa imi dea un raspuns. sa ne gandim ca avem teava de scurgere sparta.....cam tot ce "curgea " de la vecinii de deasupra se scurgea la mine si la vecinu' de sub mine...
Pot face o expertiza judiciara in constructii sau cer acest lucru in instanta?

Va multumesc!
Motivele care au determinat reparatia defectiunii fara acordul asiguratorului,le puteti dovedi cu probele pe care le detineti martori,procese verbale incheiate de asociatie,eventual daca instanta accepta si expertiza tehnica
Solicitati-le un raspuns in scris in care sa se specifice carui punct din conditiile contractuale nu se acopera dauna
trust.2003 a scris:

Va multumesc frumos pentru raspuns dar vecinul de sub apartamentul meu mi-a si facut o notificare cu privire la inundarea baii si nu mai puteam astepta ca "domnu' inspector" sa imi dea un raspuns. sa ne gandim ca avem teava de scurgere sparta.....cam tot ce "curgea " de la vecinii de deasupra se scurgea la mine si la vecinu' de sub mine...
Pot face o expertiza judiciara in constructii sau cer acest lucru in instanta?

Daca ati mentionat in avizarea de dauna si pagubele vecinului, iar inspectorul spuneti ca nu a facut constatarea, pe baza notificarii primite de la vecin, somati in scris asiguratorul sa procedeze la constatrea pe raspundere civila.
Expertiza extrajudiciara nu are valoare probanta in proces(o faceti degeaba).Puteti in urma concilierii, sa procedati de comun acord cu asiguratorul la o expertiza cu expert neutru, care va constitui baza unor calcule, strict in cadrul contractului privat(polita de asigurare).
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tripla inundatie David987 David987 La finalul lunii iulie a acestui an am fost inundat in bucatarie de vecina de deasupra. Eu stau la etajul 2, ea la etajul 3. Am chemat mesteri care au spart ... (vezi toată discuția)
Urgent inundatie, responsabilitate admin sau privata vivi23ro vivi23ro Buna ziua, De o saptamana sunt inundat. De la scurgerea din bucataria vecinei de deasupra ,teava de scurgere merge prin tavanul meu (nu este la vedere, este ... (vezi toată discuția)
Inundatie in farmacie janinasalvastru janinasalvastru in anul 2011 luna septembrie a fost inundata o farmacie de la parterul unui bloc, dar asociatia nu a fost anuntata ca ar fi o problema(eu fiind ... (vezi toată discuția)