avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca ilegala?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca ilegala?

un tip are o firma si lucreaza cu zilieri pe santier in constructii.din 10 muncitori doar vreo 2 au carte de munca sau contract.nu stiu cui sa ma adresez pentru ca isi tot bate joc de muncitori, le promite alte sume, ei muncesc si la plata...uita de intelegere.si tot schimba bietii oameni.vreau sa stiu care este procedura sa il parasc, pt ca este un om influent si celor care au muncit le e teama ,nu vor sa isi asume, prefera sa se lipseasca.1.se poate organiza un "flagrant" sa se vada ca nu au contracte?2.daca fac eu o sesizare se poate sa nu se stie ca eu am facut sesizarea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:40, 2 Aprilie 2011
Sesizare la Inspectoratul teritorial de munca. Sesizarile anonime nu se iau in consideratie
1. Potrivit OG nr.27/2002, petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecut datele de identificare a petiţionarului nu se iau în considerare şi vor fi clasate.

2. Nu este nevoie de realizarea unui flagrant, puteti sesiza ITM-ul si/sau Inspectia Muncii referitor la *munca la negru*.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sesizare anonima buna ziua! cum pot depune o sesizare anonima ... vitalsmart vitalsmart Sesizare anonima Buna ziua! Cum pot depune o sesizare anonima care sa nu fie clasata. Petitiile anonime sunt clasate in baza unei legi, lege care permite ... (vezi toată discuția)
Sesizare mandeailie mandeailie buna dimineata...pot face o sesizare la itm anonima sau cu un nume fictiv ..pentru a-mi proteja jobul?...va multumesc (vezi toată discuția)
Sesizare reala sau nu !!?? romalex romalex Buna ziua,am nevoie de putin ajutor,in ultimile trei luni cineva a facut 4 sesizari la politia locala,acestia au venit in control,eu am cerut sa-mi spuna ... (vezi toată discuția)