avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... martor la divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

martor la divort

Am o intrebare: la divort pot chema ca martori parintii sotului (paratul)? in conditiile in care doar ei sunt singurii care i-au vazut comportamentul pentru care am intentat divort.. daca ii chem sunt obligati sa vina sau au voie sa nu depuna marturie impotriva propriului fiu? mai ales ca nu cred ca vor fi prea cooperanti, ca deh! e baiatul lor..
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:58, 17 Iunie 2008
Si daca mint? Ce va faceti?
În pricinile privitoare la starea civilă sau divorţ se vor putea asculta rudele şi afinii până la gradul al treilea inclusiv, în afară de descendenţi.
Parintii lui pot depune marturie in procesul de divort, dar este cam greu de crezut ca vor depune marturie impotriva lui.
Este, totusi, posibil sa faca acest lucru.
Ati disctutat cu ei despre aceasta problema sa vedeti ce zice?
Deci se poate minti in instanta asa, pur si simplu?!mai concret, sotul meu era labil psihic si facea crize de nervi. asta fiind unul din motivele pentru care am plecat. la aceste crize nu au asistat decat parintii lui. cum altfel pot dovedi? pot cere de la medicul de familie o dovada ca a primit vreo 4 trimiteri catre un medic psihiatru specialist? sau pot cere de la medicul psihiatru dovada ca este sub tratament psihiatric? sau chestiile de genul asta sunt confidentiale, fac parte din secretul profesional?
Am discutat cu ei, dar nu tocmai amiabil.. ma gandeam ca citandu-i ca martori ii oblig intr-un fel sa spuna adevarul.. si daca spuneti ca exista posibilitatea sa minta (cred ca sunt in stare!) mai bine renunt, nu???
cu siguranta trebuie sa va ganditi la alte persoane. Dar de ce nu incercati sa divortati din culpa comuna si instanta sa dea o hotarare fara motivare, adica sa nu scrie acolo ca el facut asta si dvs. cealalta ?? Spuneti in instanta ca sunteti de acord sa va despartiti, daca aveti copii, stabiliti ca ei sa ramina la mama si tata sa plateasca pensie, etc. Stiu avocatii cum sa rezolve problemele.
Toate orgoliile desfasurate in fata instantei si a oamenilor prezenti in sala credeti ca va oferi satisfactie vreunuia dintre soti??
Intr-un fel, fiecare are o parte de vina, chiar si daca ne gandim ca nu am ales partenerul potrivit....

Alte discuții în legătură

Divort ContSters69698 ContSters69698 Care anume sunt considerate probe la divort? Sotul meu face crize de violenta groaznice, dar nu ma loveste, doar arunca si distruge lucruri,crize de furie ... (vezi toată discuția)
Custodie mariusss78 mariusss78 Bună ziua,am avut o relație de concubinaj de aprox 1 an de zile din care sa a născut o fetiță care acum are 6 luni,am ajuns sa punem pct relație acum o ... (vezi toată discuția)
Divort cu peripeti Rodica Ciobanu Rodica Ciobanu O persoana (sotia) afla ca pe rolul judecatoriei X a fost deschis o actiune de divort, prin care sotul solicita desfacerea casatoriei din vina exclusiva a ... (vezi toată discuția)