avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort

Care anume sunt considerate probe la divort?
Sotul meu face crize de violenta groaznice, dar nu ma loveste, doar arunca si distruge lucruri,crize de furie fara motiv, dar are in acelasi timp o expresie de om bolnav psihic, toate astea dupa ce a reconoscut un episod de infidelitate care a durat 4 ani.Dar in preajma oamenilor straini se poarta frumos, are atat discernamant sau calcul, incat nu face niciodata crizele de furie in prezenta martorilor.Comportamentul lui ma fac sa banuiesc faptl ca este inca in relatie extraconjugala, dar acum nu mai am probe ci numai instinctul imi spune asta, si asta nu mai e proba.Tensiunea din familie si spaima provocata de violenta lui ma face imi da simptome de anxietata si depresie.Am fost la psihiatru si urmez un tratament usor, dar cred ca stie ca iau medicamente.In cazul unui divort, poate invoca faptul ca eu as fi bolnava psihic?
Care anume ar fi probele acceptate in instanta pentru crizele lui de violenta, daca totusi nu m-a lovit si nu am martori?Dar pentru faptul ca neglijeaza baiatul plecand zilnic sa joace tenis, face cumparaturi strict necesare pentru familie dar in cazul investiior foarte mari ( a cumparat fara a-mi cere sfatul o masina de teren foarte scumpa , care ne-a indatorat pentru multi ani si aceasta datorie ne face mari probleme).In plus nu ma ajuta in nici un fel la munca in casa ,chiar fac singura si lucrurile cele mai grele, chiar daca am suferit o operatie de hernie de disc cervicala.Care pot fi considerate probe pentru aceste abuzuri avand in vedere ca sunt izolata, nu ne viziteaza nimeni si nu am martori pentru aceste abuzuri?Si daca exista probe in ce masura conteaza in cazul divortului vinovatia demonstrata cu probe?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:52, 19 Februarie 2010
Gelozia constituie motiv de divort.Trebuie insa dovedita.
Daca nu va agreseaza situatia este ceva mai complicata.
Trebuie sa aveti cererea de divort foarte bine motivata.

avocat Claudiu Lascoschi
Probele intr-un proces de divort sunt ,actele,martori si ancheta sociala,in cazul divorturilor cu copii.
Datoria dvs.este sa dovediti culpa sotului si lipsa dvs.de culpa cu probatoriile aratate maia sus.
In momentul cand nu puteti dovedi anumite aspecte ,aveti probleme,una dintre ele fiind respingerea actiunii ca nedovedita ,pentru ca justitia functioneaza pe baza probatoriilor.
Pot fi martori in divort si rudele apropiate.
Cu privire la problemele de sanatate despre care faceti vorbire,acestea nu pot duce la convingerea ca aveti probleme psihice,decat daca exista diagnostice certe,date de medici care sa ateste acest lucru sau daca se efectueaza expertiza in acest sens.

Dv. mergeti la psihiatru sau la psiholog?
Acesta poate fi martor in proces (cred ca nimeni nu poate arata mai bine de unde vi se trag problemele, nu?).
Nu aveti nicio ruda, prieten in afara de copil care sa stie de vreo singura iesire a sotului? Chiar povestita de dv.?
Copilul major nu se incredinteaza, el va ramane unde vrea si cu cine vrea, ambii parinti veti fi obligati sa-l intretineti daca mai urmeaza cursuri inca. Dar nu e divort cu copii.
pot fi motive de divort :
- neindeplinirea obligatiilor conjugale chiar in conditiile in care traiul in comun nu a fost intrerupt
- alcoolismul
nepotriviri de oridn fiziologic care afecteaza raporturile conjugale
- comportarea imorala a sotului parat , etc.
Este de preferat sa existe mai multe motive de divort pentru a nu avea surpriza neplacuta sa va treziti ca nu reusiti sa dovediti motivul singular din N motive...
Este recomandabil sa aveti avocat angajat tocmai pentru ca grija acestuia ar fi sa nu pierdeti procesul din lipsa de probe...

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț, părăsire de domiciliu. contează acest lucru în proces? Maruscuta Maruscuta Soțul meu a intentat acțiune de divorț. Daca o sa plec sa locuiesc la fratele meu pana se pronunța divorțul poate sa ma acuze de părăsire de domiciliu? (vezi toată discuția)
Martor la divort teodora_k teodora_k Am o intrebare: la divort pot chema ca martori parintii sotului (paratul)? in conditiile in care doar ei sunt singurii care i-au vazut comportamentul pentru ... (vezi toată discuția)
Divort fara acordul partilor lazar antonela lazar antonela As avea si eu o intrebare. In cazul in care sotia a parasit domiciliul conjugal impreuna cu un minor de aproape 3 ani si intenteaza divort fara acordul sotului ... (vezi toată discuția)