avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta

Doresc sa cumpar un apartament, proprietarul este divortat, in urma divortului el trebuie sa achite o sulta substantiala fostei sotii, idea e k ea nu poate veni la semnat, el spune k un executor judecatoresc va semna pentru ea. Doresc sa stiu daca solutia oferita este perfect legala, daca eu in calitate de cumparator sint 100% acoperit, si daca actul rezultat poate fi atacat in instanta in orice fel?/ Va Multumesc, Dan
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 13:14, 2 Aprilie 2011
daca sotul trebuie sa achite sulta atunci vanzarea poate fi incheiata doar de sotie..
guvernator mg a scris:

daca sotul trebuie sa achite sulta atunci vanzarea poate fi incheiata doar de sotie..
...banuiesc ca e un raspuns "ce da valoare proprietatii"...pai daca sotul trebuie sa plateasca fostei o sulta inseamna ca o instanta s-a pronuntat deja in ceea ce priveste proprietatea care a fost atribuita sotului care rebuie sa semneze vanzarea...in ceea ce priveste sulta din moment ce apare si un executor in discutie inseamna ca aceasta nu s-a platit la timp...convocati si executorul la notar ,platiti dvs sulta executorului, acesta va da un document care atesta ca sulta s-a stins si vanzatorul va putea vinde linistit fara sarcini bunul....
regretam raspunsul dat anterior. Intradevar sotul devine proprietar al apartamentului in momentul in care achita sulta. Acest fapt poate fi constatat de executorul judecatoresc.. Urmarea ar fi ca imobilul sa fie intabulat in cota de 1/1 pe numele sotului conditie in care nu mai exista nici un impediment pentru incheierea actului de vanzare-cumparare..
sotul e proprietarul imobilului, sulta este o sarcina care greveaza acest bun.
sotia daca nu isi primeste sulta poate executa bunul imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sulta dan_ dan_ Revin imi cer scuze, eu doresc achizitionarea unui apartament, apartamentul se supune executarii silite dupa data de 18 Apr in urma unei sentinte judecatoresti ... (vezi toată discuția)
Sfat partaj imobil legea 112 rollex rollex Va rog sa ma sfatuiti, daca in situatia mea exista sanse de dobandire integrala a imobilului in urma unui partaj. In urma divortului am ajuns la o ... (vezi toată discuția)
Executare silita - sulta mgb1ro mgb1ro Buna ziua, In urma unei sentinte civile definitive am apelat la un executor judecatoresc cu care am incheiat un contract de executare silita. Este vorba ... (vezi toată discuția)