avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta

Revin imi cer scuze, eu doresc achizitionarea unui apartament, apartamentul se supune executarii silite dupa data de 18 Apr in urma unei sentinte judecatoresti definitiva si irevocabila al unui proces de divort, sotul poate semna actul de vanzare cumparare dar exista si o sulta catre sotie (sotia nu vine la semnat), am vb si cu executorul judecatoresc, dinsul mi-a spus k din momentul ce se achita sulta intr-un cont al executorului, cu chitanta se face un proces verbal care consemneaza plata sultei, dupa care se transfera dreptul de proprietate sotului care poate semna actul de vanzare cumparare, ma intereseaza daca actul rezulat este legal si daca sotia poate ataca cu succes actul rezultat in instanta, sau daca este obligatoriu ca sotia sa se prezinte la semnat ea fiind plecata din tara. Va Multumesc !!
Da, "actul rezultat" este legal, practic aceasta este procedura (consemnarea la CEC) in situatia in care cel indreptatit la sulta nu doreste s-o primeasca.

Pe sotie n-o veti putea constrange sa semneze, practic situatiile de genul acesta reprezinta scopul procedurii de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cumparat cu sulta dan_ dan_ Va Salut, Am gasit un apartament de vanzare care urma a fi executat silit, in urma unei hotariri judecatoresti definitive, apartamentul a fos atribuit ... (vezi toată discuția)
Sulta dan_ dan_ Doresc sa cumpar un apartament, proprietarul este divortat, in urma divortului el trebuie sa achite o sulta substantiala fostei sotii, idea e k ea nu poate ... (vezi toată discuția)
Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)